LUPTĂ PENTRU CEEA CE CONTEAZĂ CU ADEVĂRAT!

Nu știţi că voi sunteţi templul lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi?
1 Corinteni 3:16

Era vineri. Un tată, ținându-și fiul de cinci ani de mână, se îndreptau spre casă de la grădiniță. La un moment dat, fiul îi spune prompt tatălui:

— Tată, vreau să fumez!

Tatăl, mirat, întreabă:

— Să fumezi? M-ai văzut pe mine sau pe mama ta fumând?

— Nu, dar nenea Gelu fumează.

Pentru că la cinci ani e destul de complicat să explici cum stă treaba cu sănătatea plămânilor, cu templul lui Dumnezeu și altele, tatăl răspunse scurt.

— Hai că vedem noi. Acum e vineri și trebuie să ne pregătim de Sabat… Zisese așa cu speranța că va uita copilul și va înțelege peste o vreme când va mai crește.

Însă fiul, după ce pregătirile de Sabat s-au terminat și au plecat spre biserică, spuse din nou:

— Tată, vreau să fumez!

Atunci tatăl trase aer în piept și-i spuse relaxat:

— După ce se va termina Sabatul, ne vom uita în toate cărțile pe care le ai tu despre Isus și dacă este vreo imagine în care Isus fumează, vom cumpăra țigări și vom fuma toți.

Fiul, părând mulțumit de răspuns, pentru câteva minute rămase tăcut, apoi spuse:

— Tată, nu vom găsi nicio imagine cu Isus fumând, nu mai vreau nici eu să fumez (C.B.).

Atunci când Îl iei pe Isus drept exemplu în tot ce ai de făcut și, în fiecare decizie, Îi ceri sfatul, nu ai cum să dai greș. Întreabă-te mereu: „Ce ar face Isus acum dacă ar fi în locul meu?”

Provocare: Transcrie în agenda ta următoarea „Declarație”, apoi trece data și semnează-te. Domnul Isus să-ți fie exemplu în orice.

„Prin harul lui Dumnezeu, voi fi un serv al Său, îi voi iubi pe oameni și voi ocroti natura. În mod special astăzi promit să am grijă de corpul meu prin a nu mă lăsa pradă vreunui viciu.

Voi fi un explorator «pentru Domnul, gata oricând!».

Data …….     Semnătura ……….”

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor