BUCURĂ-TE DE CELE CARE NU PIER!

Eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele!
Habacuc 3:18

Textul de azi este concluzia unei rugăciuni pe care o face Habacuc. Privind doar la versetul 18, este simplu și frumos — bucurie. Însă versetul anterior ne dezvăluie înțelesul. Habacuc zice: „Căci, chiar dacă smochinul nu va înflori, viţa nu va da niciun rod, rodul măslinului va lipsi și câmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule și nu vor mai fi boi în grajduri… „Chiar dacă, eu tot…”

Ooo… ești și tu dispus să rămâi cu zâmbetul pe buze chiar dacă nu ai avea fructe sau legume, un pat cu saltea, telefon sau hainele preferate? Rămâi pozitiv când treci prin necazuri? Îți încredințezi viața în mâna Lui, iar tu rămâi liniștit știind că urmează să vină vremuri grele?

În cartea Cugetări de pe Muntele Fericirilor, Ellen White zice: „Fericirea izvorâtă din bucuriile pământești este tot așa de schimbătoare ca și împrejurările care îi dau naștere; dar pacea lui Isus este o pace continuă și dăinuitoare. Ea nu depinde de niciuna dintre împrejurările vieții, nici de mulțimea bogățiilor, nici de numărul prietenilor pământești. Hristos este izvorul de apă vie, și fericirea primită de la El nu va pieri niciodată.”

Pentru că „neînfricat ești explorator” și pentru că „chiar dacă drumu-i greu, îl străbați fericit”, ia astăzi decizia de a rămâne „în bucuria Stăpânului tău”.

Provocare: Scrie în agenda ta cinci motive pentru care astăzi ai putea să te bucuri, iar când vei fi ispitit să te descurajezi și să nu te mai bucuri de ceea ce ești și faci, amintește-ți de unul din motivele scrise în agendă.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor