UN AN DE RUGĂCIUNE ȘI DE ACȚIUNE

Apoi, le-a mai zis: „Când v-am trimis fără pungă, fără traistă și fără încălţăminte, aţi dus voi lipsă de ceva?” „De nimic”, I-au răspuns ei.
Luca 22:35

În Luca, la începutul capitolului 9, avem relatarea în care Isus i-a trimis pe cei doisprezece ucenici „să propovăduiască Împărăția lui Dumnezeu și să tămăduiască pe cei bolnavi”. La începutul următorului capitol, Isus trimite, de data aceasta, șaptezeci de ucenici pentru a vesti Evanghelia.

În ambele situații, Isus face o remarcă destul de interesantă: „Să nu luaţi nimic cu voi pe drum: nici toiag, nici traistă, nici pâine, nici bani, nici două haine.” Am zice noi: îi trimite la război fără obiectele necesare supraviețuirii. Însă ambele momente sunt o adevărată reușită. Ucenicii se întorc cu rezultate extraordinare. Ba mai mult, sunt bucuroși pentru ceea ce au făcut.

Textul de azi ne confirmă faptul că ucenicii, deși nu luaseră cu ei nimic, au avut toate cele necesare. Acolo unde mergeau, în cetatea în care erau primiți, ucenicii predicau și îi vindecau pe bolnavi, iar oamenii le ofereau în schimb pâine, bani, haine…

În excursiile explo, ai dus lipsă de ceva vreodată? Sper ca răspunsul tău să fie: „De nimic!” Deoarece, nu este posibil să lipsească ceva dacă echipamentul tău este pregătit corespunzător.

Astăzi însă, Isus te întreabă dacă ți-au lipsit cele necesare atunci când El te-a trimis undeva sau atunci când ai făcut ceva cu încredințarea că este voia Lui.

Nu te îngrijora de lucrurile trecătoare, ci îngrijorează-te dacă astăzi vei face ceea ce dorește Dumnezeu să faci și El Se va îngriji de ceea ce ai nevoie. Continuă ca în fiecare zi la ora 19:00 să înalți o rugăciune pentru a ști cum trebuie să lucrezi pentru El.

Provocare: Citește Luca 9:1-6 și 10:1-24. Observă binecuvântările pe care le primesc ucenicii pentru că au vorbit oamenilor despre Dumnezeu.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor