REGLEAZĂ TONUL VOCII!

Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca niște mere de aur într-un coșuleţ de argint.
Proverbele 25:11

De-a lungul întregilor relatări despre Isus, nu vei găsi nicăieri scris că Isus a strigat, a urlat sau că a ridicat tonul la cineva batjocorindu-l.

„Vocea omenească este un dar prețios din partea lui Dumnezeu. Ea are o influență puternică spre bine, iar Domnul dorește ca slujitorii Săi să păstreze patosul și muzicalitatea ei. Vocea să fie cultivată în așa fel încât să își dezvolte muzicalitatea, spre a fi plăcută pentru auzul ascultătorilor.” (Ev)

Într-adevăr, acest paragraf este în mod special pentru vorbitori, însă tu, exploratorule, ai de spus tuturor din jurul tău despre Isus… Cum îți este vocea? Care este tonul tău la supărare, dar la bucurie? Nu uita, tu predici mereu… prin orice cuvânt folosit, prin orice faptă.

Iată ce spune Ellen White: „Când eram mai tânără, obișnuiam să vorbesc prea tare. Domnul mi-a arătat că, dacă îmi ridic vocea la un ton nefiresc de înalt, nu pot să las o impresie potrivită asupra oamenilor. Apoi, mi-a fost prezentat Domnul Hristos și modalitatea Sa de a vorbi, iar vocea Sa era plăcută și melodioasă. Vorbirea Sa rară și calmă ajungea la cei care îl ascultau, cuvintele Sale pătrundeau în inima lor, iar ei erau în stare să înțeleagă tot ce le spunea înainte ca El să le adreseze propoziția următoare. Unii par să creadă că, dacă nu vorbesc repede și tare, își vor pierde inspirația. Dacă aceasta este inspirație, atunci să o piardă și cu cât o vor pierde mai repede, cu atât va fi mai bine.” (Ev)

Astăzi este momentul să iei o nouă decizie de a vorbi tot timpul cu o voce caldă, plăcută și demnă de ascultat. Fii un explorator ascultător de sfaturile Lui — îți vor aduce doar împlinire.

Provocare: Păstrează astăzi la îndemână un pix sau notează în telefon momentele în care tonul vocii tale a fost altfel decât cel nobil. Seara, trece în revistă momentele respective și vezi ce te face să greșești în acest domeniu. Notează și remediază.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video