EL ESTE PERFECT

Poţi spune tu că poţi pătrunde adâncimile lui Dumnezeu, că poţi ajunge la cunoștinţa desăvârșită a Celui Atotputernic?
Iov 11:7

„Nu, negreșit, Dumnezeu nu săvârșește fărădelegea; Cel Atotputernic nu calcă dreptatea” (Iov 34:12).

„Domnul Dumnezeu cel Atotputernic, Domnul Dumnezeu cel Atotputernic știe și Israel însuși să știe lucrul acesta!” (Iosua 22:22 p.p.).

Într-o zi, fiind la un eveniment, am început să vorbim. La un moment dat, am ajuns să discutăm despre Dumnezeu. Și, după cum sper că și tu ai discutat și ați despicat firul în patru legat de Dumnezeu, am ajuns la un punct în care a trebuit să spun: „Aici nu știu exact de ce Dumnezeu a îngăduit așa. Știu doar că ce îngăduie El este spre bine.”

Pentru că interlocutorului nu i-a plăcut răspunsul, a intervenit cu o altă idee, la care un alt bărbat prezent la discuție a zis: „Aici este imperfecțiunea în perfecțiunea lui Dumnezeu”, moment în care s-a încetat orice discuție.

Indiferent ce argumente sau contraargumente se aduc, niciodată să nu spui despre Dumnezeul cerurilor și al pământului că este imperfect. La cât de perfect este circuitul apei în natură, la cum funcționează gravitația, la cum se naște omul, la cum este regnul animal, la cum este sistemul solar și întregul univers, la cum… Poți spune doar: Dumnezeu este perfect.

Poți spune că sunt lucruri pe care nu le cunoaștem, lucruri pe care nu reușim să le înțelegem sau lucruri care sunt o taină pentru noi, dar nu că Dumnezeu este imperfect.

Provocare: Învață pe dinafară un verset biblic care vorbește despre puterea extraordinară a lui Dumnezeu.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video