PROPOVĂDUIEȘTE!

Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea și propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
Marcu 16:15

Ellen, James și fiul lor, Willie, se aflau, alături de câțiva adventiști, pe un vapor, călătorind pe fluviul Mississippi spre o tabără. Ellen era într-un loc retras ca să poată scrie ceea ce Dumnezeu îi descoperise într-o viziune. James și fiul lor erau pe puntea vaporului.

La un moment dat, au zărit pe apă bușteni legați unul de altul, care formau o plută uriașă. Era un mod ușor de a duce cheresteaua la oraș. Când pluta s-a apropiat destul de mult, oamenii de pe ea au început să strige către oamenii de pe punte:

— Ziare! Ziare! Vrem ziare!

Se aflau de câteva zile pe plută și-și doreau să mai citească. Oamenii le-au aruncat ziare, unul de pe plută a înotat, le-a strâns și le-au întins pe plută să se usuce ca să le poată citi. Mulțumind, s-au îndepărtat.

James a avut o idee: dacă vor mai veni și alte plute, să le pregătim niște ziare despre Biblie. Willie a alergat în cabină și a adus ziarele. Cu niște sfoară și cărbune, James a pregătit câteva ghemotoace gata să fie aruncate. Planul a funcționat. Când au mai trecut alți oameni pe alte plute, James le-a aruncat ziarele direct pe plută.

Seara, când adventiștii s-au adunat să cânte, oamenii au venit să-i asculte și au rugat-o pe Ellen să le vorbească. Astfel, ea le-a vorbit pasagerilor adunați în salonul vaporului. Le-a spus oamenilor cum ne vorbește natura despre dragostea lui Dumnezeu față de noi. La final, pasagerii i-au mulțumit foarte călduros. Păzitorii Sabatului I-au mulțumit lui Isus pentru că în ziua aceea îi făcuse în stare să le împărtășească altora iubirea Sa.

Și tu poți fi un lucrător în răspândirea Evangheliei, explorând fiecare moment la maximum. Domnul să te conducă azi și să poți fi un propovăduitor al Evangheliei și prin fapte, și prin vorbe.

Provocare: Ia cu tine azi o hârtie pe care să scrii câteva texte biblice. Ofer-o cuiva sau pune-o în buzunarul cuiva.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor