ALEGE BINE PENTRU TINE

Atunci vei merge cu încredere pe drumul tău, și piciorul nu ţi se va poticni.
Proverbele 3:23

ALEGERE

De azi, când am aflat
că am în mână hățul,
Aleg să tot cotesc pe drumuri
doar frumoase.

De azi, când am să merg
‘n-a vieții căruță zbuciumată,
Aleg să mă așez în locuri
doar cu pace.

De azi, când o să mai vorbesc
cu cei ce în căruță mă-ntâlnesc,
Aleg să spun cuvinte
doar de-ncurajare.

De azi, aleg…
Aleg ca să trăiesc frumos.

În fiecare zi luăm foarte multe decizii. De la cele mai mărunte, așa-zise neimportante, până la cele care ne duc viața într-o direcție sau alta. Alegerea e „la ea acasă”, cum s-ar zice, la fiecare pas din zi și din noapte.

Însă diferența dintre a alege ce să mănânci și a alege să trăiești frumos e mult prea mare și diferită. Poate e ca și cum ar trebui să alegi dintre a călători cu o bicicletă sau a călători cu un avion.

Așa este, diferența e mare. Dar care e mai ușor de făcut? Care e mai ușor de pus în practică? Să alegi să-i spui unui om că l-ai călcat din greșeală pe picior sau să stai să-i argumentezi că el nu trebuia să fie acolo, că erai ocupat cu ceva, că de fapt altcineva te-a împins?

Îți spun prin aceste rânduri că ține doar de fiecare dintre noi cum vrem să trăim, cum vrem să vorbim și dacă vrem sau nu să zâmbim. Alegerea aceasta frumoasă pentru suflet, minte și trup nu ne poate obliga NIMENI să o luăm sau nu.

Alege în fiecare zi să trăiești frumos! Multe din excursiile vieții de explorator tu le alegi. Ai grijă ce alegi.

Provocare: Alege azi doar binele!

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video