RUGĂCIUNEA „TATĂL NOSTRU”

Dumnezeul nostru este în cer.
Psalmii 115:3 p.p.

„Care ești în ceruri” — Domnul Isus ne îndeamnă să privim spre „Tatăl nostru” care este în cer.

„Sfințească-se numele Tău” — A sfinți Numele Domnului înseamnă ca toate cuvintele pe care le spunem despre Ființa Supremă să fie rostite cu respect. „Numele Lui este sfânt și înfricoșat” (Psalmii 111:9). Nu trebuie ca în vreun chip oarecare să tratăm cu ușurință titlurile sau denumirile Divinității. Prin rugăciune, intrăm în camera de audiență a Celui Preaînalt; de aceea, trebuie să venim înaintea Lui plini de o teamă sfântă. Îngerii își acoperă fața când stau înaintea Sa. Heruvimii și serafimii sfinți și strălucitori se apropie de tronul Său plini de un respect solemn. Cu cât mai mult noi, niște ființe mărginite și păcătoase, ar trebui să venim într-un mod respectuos înaintea Domnului, Creatorul nostru!

Dar a sfinți Numele Domnului înseamnă și mai mult. S-ar putea să dăm dovadă de cel mai mare respect pentru Dumnezeu, atât cât pot vedea alții, și totuși să profanăm continuu Numele Său prin acțiunile noastre.

Acest Nume este sfințit de îngerii din ceruri, de locuitorii lumilor necăzute. Când te rogi: „Sfințească-se Numele Tău”, tu ceri ca El să poată fi sfințit în lumea aceasta, sfințit în tine însuți. Dumnezeu te-a recunoscut înaintea oamenilor și înaintea îngerilor ca fiind un copil al Său.

„Roagă-te să nu aduci nicio dezonoare frumosului nume pe care-L porți (Iacov 2:7). Dumnezeu te trimite în lume ca reprezentant al Său. În fiecare faptă a vieții tale trebuie să se dea pe față Numele lui Dumnezeu. Această cerere te obligă să ai caracterul Lui. Nu poți să sfințești Numele Lui, nu poți să-L reprezinți în fața lumii decât dacă, prin viața și caracterul tău, reprezinți însăși viața și caracterul lui Dumnezeu. Poți face aceasta numai dacă primești harul și neprihănirea Domnului Hristos.” (CMF)

El este gata să toarne harul Său asupra ta. Îl primești?

Dacă da, pleacă-te în rugăciune și vorbește cu El.

Provocare: Descoperă fapta din viața ta care Îl dezonorează pe Isus, cere-ți iertare, scrie în agendă o propoziție din rugăciunea pocăinței tale și bucură-te alături de Hristos.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor