FII ACTIV!

Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca niște mere de aur într-un coșuleţ de argint.
Proverbele 25:11

Într-o zi de vineri, eram acasă doar cu fetița mea. Am încercat să pun toate lucrurile la punct, gata de Sabat. După ce am terminat, am mai stat puțin și, la ora potrivită, ne-am pregătit și am plecat la o biserică la care nu mai fusesem de mult timp. Am vrut să vizităm și o altă biserică, mai ales că eram doar noi două. Pe drum a fost bine, am găsit chiar și loc de parcare, iar biserica era deschisă și am putut intra. Ce binecuvântare! Unii și-ar dori să poată merge la biserică, dar nu o pot face din cauza autorităților.

Cu sfială căci intram într-un loc nou, am intrat în holul atât de generos și curat. Am deschis ușa de la sala mare și am observat că întârziasem. Membrii erau deja în picioare și cântau imnul de deschidere. După rugăciune ne-am găsit două scaune (nu pentru că erau puține goale, ci pentru ca aveam din destul de unde alege) și ne-am așezat.

Am ascultat un cuvânt predicat rar și explicit despre poporul Israel. După aceea, așa cum te aștepți, ne-am ridicat, am cântat si ne-am rugat, apoi… mi-am luat lucrurile și am dat să ieșim, însă fiica mea m-a tras de mână spre standul de cărți din holul de la intrare.

Ne-am tot învârtit pe-acolo în speranța că ne va observa cineva, adică măcar cel responsabil cu cărțile, însă degeaba. Fetița mea se hotărâse, dar nu am găsit pe nimeni disponibil, proactiv. Erau în hol în jur de opt persoane, dar noi păream că nu suntem vizibile.

Cu părere de rău, mi-am cerut scuze și am deranjat două doamne care stăteau de vorbă aprins, iar ele, la rândul lor, au deranjat trei domni, dintre care unul care a folosit foarte puține cuvinte a fost nevoit să ne ajute.

Ah, m-am simțit atât de străină între frații mei adventiști!

Oare ți s-a întâmplat și ție vreodată ce mi s-a întâmplat mie?

Ia astăzi hotărârea de a merge în fiecare vineri seara la biserică. Dumnezeu să-ți fie călăuză, iar tu să-I fii ambasador. Salută-i pe cei prezenți, dar mai ales pe musafiri… Niciodată nu știi pe cine trimite Duhul Sfânt în biserica ta ca să-i fii lumină, așa că spune-i câteva cuvinte de bun-venit.

Provocare: Planifică-ți timpul ca să poți merge diseară la biserică. Nu uita, salută și spune un cuvânt bun mai ales musafirilor.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor