CURĂȚĂ-ȚI RÂUL VIEȚII!

Și ne iartă nouă păcatele noastre, fiindcă și noi iertăm oricui ne este dator, și nu ne duce în ispită, ci izbăvește-ne de cel rău.
Luca 11:4

Eram într-un loc unde se organizează tabere. Și unde e mai frumos decât lângă un râu? Așa că, la finalul unei tabere, m-am hotărât să curăț puțin râul de multele gunoaie care se adunaseră în jurul pietrelor.

Mi-am luat niște mănuși, un sac mare de gunoi și m-am apucat de treabă. Nu era ușor: apa era foarte rece; recipiente de plastic, bucăți de pungi sau materiale, crengi și altele din jurul fiecărei pietre mai mari; presată de timp.

După ce am făcut o bucată destul de mare din porțiunea care era pe respectiva proprietate, cineva mi-a spus:

— Tu cureți acum, dar dacă plouă, apa vine cu alte gunoaie care vor rămâne prinse de pietre.

Pentru că oarecum mă așteptam la această idee, îmi pregătisem răspunsul:

— Probabil, însă vor fi altele, nu acestea.

Drag explorator, așa este și în viață. Din păcate, de-a lungul experiențelor tale, te trezești că ai mai comis un păcat, care acum stă atârnând negativ în amintirile tale. Isus, prin munca Lui, vrea să curețe mizeria din viața ta. Tu ești cel care poți accepta sau nu iertarea Lui.

Alege astăzi să-ți cureți viața de orice lucru care îți strică imaginea vieții. Ca, dacă cumva începe să plouă cu ispite din partea celui rău și te împiedici de vreo piatră a necredinței sau eului personal, să te poți lăsa curățit de Isus cât mai repede și ușor… Cu siguranță, cu cât sunt mai puține gunoaie, cu atât mai ușor este procesul de curățare.

Cere-ți iertare și curăță-ți râul vieții de orice greșeală… Fii atent la ploi și viituri, s-ar putea ca atunci când soarele e sus, deodată să se întunece și să înceapă ploaia.

Provocare: Fă-ți curat în cameră, în casă, în fața curții sau a blocului. Apoi privește cât de plăcut este locul curat.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor