FOLOSEȘTE DOAR CUVINTE CARE ZIDESC!

Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii; și oricine va zice fratelui său: „Prostule!”va cădea sub pedeapsa soborului; iar oricine-i va zice: „Nebunule!” va cădea sub pedeapsa focului gheenei.
Matei 5:22

Într-o zi eram la o masă comună. Mi-am luat o farfurie, mi-am pus niște mâncare, m-am retras la o masă pe care mi-am pus farfuria și am început să mănânc. Eram destul de stresată că mai urmau niște activități, dar încercam să fiu liniștită și mulțumitoare lui Dumnezeu pentru mâncare, viață, sănătate și tot așa. Când, la un moment dat, de la o masă alăturată, unde discutau două persoane, aud:

— Vai, ce nesimțită!

Am închis ochii pentru două secunde și mi-a venit în minte textul: „Iartă-i, Doamne, căci nu știu ce fac.” Am zis:

— Doamne, sunt de atâta timp creștini, cum să nu știe?

— Lasă, nu e treaba ta.

Din păcate, cu o altă ocazie, discutând cu cineva, a zis fără nicio reținere:

— Nu pot să cred, ce nebună!

Poate, dând frâu ispitei lui Satana, am folosit și eu vreun cuvânt asemănător.

Dar, ah, Doamne, iartă-ne! Curățește-ne prin sângele Tău și scrie în dreptul numelui nostru „iertat și binecuvântat”. Avem nevoie de harul Tău, Doamne!

Acele momente m-au marcat foarte mult… Drag explorator, rămâi conectat cu Hristos. Nu îți doresc să ai asemenea amintiri. Acestea sunt un mijloc prin care Satana are acces mai ușor la tine: nu ești singurul care vorbește așa; stai liniștit, o mai fac și alții, ce dacă, doar e adevărat.

Îți spun, nu e treaba noastră să judecăm. Judecata îi aparține DOAR lui Dumnezeu. Biblia ne învață să spunem cuvinte care zidesc, care-l ajută pe cel ce ascultă. Nu ezita să îți însușești învățăturile ei.

Provocare: Fii atent ca nu cumva să spui vreun cuvânt care judecă pe cineva. Lasă-te condus de El să-ți șoptească ce cuvinte să folosești azi… Nu e nicio problemă dacă la jumătatea cuvântului te oprești, luptă și „scoate din visteria inimii doar lucruri bune”.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video