ABSOARBE APĂ DE LA IZVORUL VIEȚII!

Dar lângă râul acesta, pe malurile lui, de amândouă părţile, vor crește tot felul de pomi roditori. Frunza lor nu se va veșteji și roadele lor nu se vor sfârși; în fiecare lună vor face roade noi, pentru că apele vor ieși din Sfântul Locaș. Roadele lor vor sluji ca hrană și frunzele lor, ca leac.
Ezechiel 47:12

Hai să-ți amintești (înveți) ceva despre pomi.

„Una dintre problemele pe care le are de învins un arbore este transportarea apei din pământ, unde o absorb rădăcinile, spre vârful coroanei, unde o pot folosi frunzele. Arborii rezolvă problema aceasta prin forţa de sucţiune a frunzelor. Acest fenomen este destul de asemănător cu ce se întâmplă când sorbi apă dintr-un pahar cu un pai: prin partea de sus, se pierde apa pe care o înghiţi tu, şi de aceea în pai se creează presiune ce face ca apa din pahar să urce prin pai. Tot aşa, pe măsură ce apa din arbore se pierde prin evaporarea transpiraţiei, se creează în ţesuturile conducătoare ale trunchiului arborelui (ca multe mănunchiuri de paie) o presiune care face ca prin rădăcini să se absoarbă mai multă apă, care urcă apoi până la frunze, unde se evaporă la rândul ei.

Suprafaţa frunzelor unui arbore mare poate fi de ajuns pentru a evapora mulţi litri de apă pe oră. Cantitatea de apă pierdută prin transpiraţie variază în funcţie de condiţiile meteorologice. Zilele uscate, cu vânt puternic, provoacă mai multă transpiraţie, pe când zilele liniştite, umede, o reduc. Cantitatea de apă pierdută de o pădure care transpiră este mai mare decât cea care se evaporă pe o suprafaţă de apă (pe un lac) deschisă de aceeaşi arie.”

Tu ești o frunză. Ca să supraviețuiești, ai nevoie de o rădăcină, credința în Hristos, și de apă, dragostea Lui. Cu ajutorul acestor două, ajunse la și în tine, vei putea transpira, vei fi un exemplu pentru cei din jur.

Ai grijă unde îți înfigi rădăcina credinței tale, ca să poți răspândi dragostea dătătoare de viață veșnică.

Provocare: Citește un capitol din Biblie care să aibă cel puțin atâtea versete câți ani ai, care să te ajute să-ți fixezi mai bine rădăcinile credinței.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video