BUCURĂ-TE, CHIAR DACĂ ALȚII NU O FAC!

Când urmez învăţăturile Tale, mă bucur de parc-aș avea toate comorile.
Psalmii 119:14

Într-o zi am văzut ceva și mi-a rămas în memorie ca o poză prețioasă.

Imaginează-ți un hol dreptunghiular mare, cu două rânduri de dulăpioare colorate pe două dintre laturi. În diverse margini, două uși mari deschise larg, iar din a treia priveam eu. Un zumzet necontenit se auzea de la copiii care alergau dintr-o sală în alta străbătând holul, lăsând în urmă un ecou prelung.

Doar că, în fața unui dulăpior, era un băiețel care se juca singur. Avea o mașinuță în mână pe care o plimba în sus și în jos, spre stânga și spre dreapta, o răsturna și o răsucea unduindu-și corpul în toate direcțiile.

La început am crezut că era supărat, însă la o scurtă pauză a zumzetului din hol l-am auzit: „Bum, bum, buuummm!” Privindu-i fața mai atent, mi-am dat seama că era bucuros. Zâmbea și își îndemna mașinuța la acele curse atât de interesante pentru el.

Acum, imaginează-te în mijlocul zilei de azi, cufundat în zgomotul activităților și responsabilităților tale. Cum te vezi? Trecând pe lângă tine, oameni care-ncotro se agită, dar tu cum ești? Ceea ce faci îți aduce împlinire, bucurie?

Drag explorator, străduiește-te să calci astăzi pe cărările angajamentului explo. Rămâi cu gândul conectat la Dumnezeu. Bucură-te de ceea ce ești și de ceea ce poți face ca fiind cea mai mare comoară pe care o ai. Până la urmă, ai alături de tine pe Împăratul care deține toate averile acestei lumi, iar El îți va oferi tot ce ai nevoie aici, dar și pe Noul Pământ. Bucură-te și nu te lăsa influențat negativ de oameni sau necazuri.

Provocare: Scrie în agenda ta toate legile exploratorului și alege să te bucuri astăzi punându-le în practică.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video