UN AN DE RUGĂCIUNE ȘI ACȚIUNE!

„Dar voi”, i-a întrebat El, „cine ziceţi că sunt?” „Hristosul lui Dumnezeu!” I-a răspuns Petru.
Luca 9:20

Peste puțin timp, mulți vor sărbători învierea lui Isus, parcă prea puțin luând în seamă viața de binefacere și chinul până la moarte pe care l-a dus Isus. Plin de iubire, El a făcut tot ce a putut ca să Se descopere lumii, însă după atâta timp oamenii nu erau siguri de răspunsul pe care să-l dea la întrebarea: „Cine sunt Eu?” Văzuseră în El ceva special, dar nu își deschiseseră în totalitate inimile ca să afle adevărul Lui și, din această cauză, nu putuseră să înțeleagă.

Isus îi întreabă pe ucenici a doua oară: „Cine sunt Eu?” Aceștia dau răspunsul perfect, însă în inimile lor „trăgeau nădejde” că va fi împăratul care îi va scăpa de robia romană. Mai mult decât atât, ei așteptau eliberarea, ca apoi să fie puși în diverse funcții importante.

Drag explorator, Isus va reveni curând pe nori. El deține toată lumea cu ce este în ea. Primește-L pe El în viața ta cu toată inima. Primește ajutorul Lui azi în activitățile pe care le ai de făcut, ca să-ți ușureze robia păcatului, dar nu uita că scopul principal al lui Isus este să te știe salvat pentru veșnicie. Privește la Isus nu doar ca la un proroc sau ca la un învățător, ci ca la împăratul universului.

Isus te întreabă azi: „Cine sunt Eu?” Cum Îl vezi pe Isus? Ce este El pentru tine?

Scopul tău esențial este ca prin viața ta să spui tuturor că Isus este Salvatorul celor ce doresc să-L iubească.

Puneți deoparte câteva minute la ora 19:00 în fiecare zi și, împreună, să ne rugăm ca El să ne călăuzească și să ne inspire prin Duhul Lui cum să le spunem celor din jurul nostru „cine este El”.

Provocare: Creează un moment special adunându-ți familia la apusul soarelui sau poate în momentul în care stați la masa de prânz și provoacă-l pe fiecare în parte să răspundă la întrebarea: „Cine este Isus pentru tine?” Discutați despre Cel care va reveni curând. Puteți cânta imnul „Sfârșitul veacului trăim”.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor