REAȘAZĂ-TE ÎN POZIȚIA INIȚIALĂ!

Dar Dumnezeu Își arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi.
Romani 5:8

Imaginează-ți cât de frumoasă era Grădina Edenului. Fructe, iarbă, frunze, pomi, vânt lin, animale pașnice, oameni perfecți, îngeri și, mai presus de toate, Dumnezeu. Ellen White spune: „La început, omul a fost înzestrat cu puteri nobile și cu o minte bine echilibrată. Ca ființă, el era desăvârșit și în deplină armonie cu Dumnezeu. Gândurile lui erau curate, iar scopurile sale, sfinte. Însă… după această perfecțiune… s-a stricat totul. Dar prin neascultare, puterile sale au ajuns pervertite, iar egoismul a luat locul iubirii. Prin păcat, el a ajuns atât de slab, încât îi era imposibil, în propria sa putere, să reziste puterii răului. El a devenit rob al lui Satana și ar fi rămas astfel pentru totdeauna, dacă Dumnezeu n-ar fi intervenit în mod special. A fost scopul ispititorului de a zădărnici planul divin prin crearea omului și a umple pământul cu vaiet și pustiire, ca apoi, arătând spre toate aceste rele, să le prezinte ca fiind rezultatul faptului că Dumnezeu l-a creat pe om.” (CCH)

Bucuria cea mai mare pentru tine, ca explorator, este că Hristos a schimbat acest dezastru, iar acum El zice: „Iată, Eu vin curând!” El vine ca să restaureze toate lucrurile și să le facă din nou perfecte.

De multe ori poate ai reușit să înveți o specializare la perfecție, poate ai învățat o lecție la școală la perfecție, poate …, însă perfecțiunea care se va reinstala când va veni Isus va fi „perfecțiunea absolută”.

Așază adânc în inima ta gândul revenirii lui Isus și bucură-te de această promisiune.

Provocare: Alege un domeniu din viața ta. Fă perfect orice lucru ce ține de respectivul domeniu.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor