FII UCENICUL LUI!

Atunci când va trece Petru, măcar umbra lui să treacă peste vreunul din ei.
Faptele apostolilor 5:15 u.p.

„Prin mâinile apostolilor se făceau multe semne și minuni în norod. Toţi stăteau împreună în pridvorul lui Solomon și niciunul din ceilalţi nu cuteza să se lipească de ei, dar norodul îi lăuda în gura mare. Numărul celor ce credeau în Domnul, bărbaţi și femei, se mărea tot mai mult, până acolo că scoteau pe bolnavi chiar pe uliţe și îi puneau pe paturi și pe așternuturi, pentru ca, atunci când va trece Petru, măcar umbra lui să treacă peste vreunul din ei. Mulţimea, de asemenea, alerga la Ierusalim, din cetăţile vecine, și aducea pe cei bolnavi și pe cei chinuiţi de duhuri necurate: și toţi se vindecau” (Faptele apostolilor 5:12-16).

După înălțarea lui Isus la cer, ucenicii au înțeles pe deplin misiunea lor. Au început să se roage, să-și predea viața Celui ce și-a dat-o pentru ei, să vestească dragostea și darul vieții veșnice și altor oameni.

Înțelegând și trăind, oamenii din jurul lor au început să vadă că ceea ce vorbeau, ei și trăiau. Ucenicii, fiind oameni autentici, se bucurau văzând că sunt suflete dornice de a asculta și a primi învățătura lui Isus.

Însă, oprește-ți privirea la cei care săreau în sus de bucurie că erau vindecați. Imaginează-te suferind de câțiva ani buni și, deodată, trece Petru pe lângă tine, iar după ce te umbrește două secunde ești vindecat.

Sunt și astăzi mulți bolnavi care așteaptă vindecarea. Nu-i poți vindeca pe toți, dar îi poți încuraja pe toți cei cu care te întâlnești, iar ei, văzând faptele și auzind cuvintele tale, să fie mângâiați și vindecați de puterea dătătoare de viață a lui Hristos.

Provocare: Caută astăzi să-ți zărești umbra cât mai des și, de fiecare dată, înalță o rugăciune mulțumind lui Dumnezeu că te poți mișca. Cere-I să-ți dea înțelepciune ca să fii un ucenic autentic.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video