TOT CE FACI, SĂ FACI CÂT MAI BINE!

Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în Locuinţa morţilor în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știinţă, nici înţelepciune!
Eclesiastul 9:10

În relatarea biblică despre fetița care a ajuns slujnică în casa lui Naaman, nu găsim scris cu de-amănuntul ce făcea ea exact, însă putem citi printre rânduri că făcea tot ce putea ca să fie bine. Nu cred că doar cuvintele și încurajarea pentru stăpânul ei, de a merge la poporul ei ca să se vindece, au fost demne de lăudat, ci toată purtarea ei a reflectat ceea ce spunea, pentru că atât soția stăpânului, cât și stăpânul însuși au luat în considerare ceea ce a spus fetița.

Cât de important este ca atunci când faci ceva să faci „cu toată puterea ta”. Să îți dai toată silința, să înveți, să planifici, să găsești cea mai bună variantă, în toate responsabilitățile care ți-au fost încredințate.

Un verset biblic zice așa: „Să faceți ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni.” Înțelegi? Adică fie că oferi un pahar cu apă, fie că îți ajuți părinții la treburile casei, fie că îți faci temele, fie că te pregătești de o tabără, să te străduiești să faci foarte bine, pentru că Isus spune: „Mie mi le-ați făcut.”

Mai mult decât „așa este bine”, acest „din toată inima” tot pe tine te va ajuta.

Cu ocazia unei tabere, am organizat niște activități alături de alte persoane. Ca să ne fie mai ușor în organizare și planificare, am creat un tabel și acolo trebuia să punem toate informațiile așezate cât mai bine. Din păcate, ne-a luat foarte mult timp până ne-am convins cu toții că era necesar să facem organizarea cât mai bine și cât mai simplă, dar după aceea, chiar ne-a fost de ajutor.

Indiferent de lucrurile pe care le ai de făcut, implică-te și realizează-le cu responsabilitate și cât mai bine. Fii un explorator adevărat.

Provocare: Roagă instructorul explo să-ți dea posibilitatea să te implici în organizarea și realizarea următoarei întâlniri explo. Fă tot ce poți mai bine.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video