LASĂ ÎNGRIJORĂRILE PE SEAMA LUI!

Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.
1 Petru 5:7

Știam că va urma o zi grea. Încă de la altarul de aseară m-am rugat în mod special ca Dumnezeu să fie cu mine următoarea zi:

— Doamne, ai milă de mine și ajută-mă mâine!

Avusesem un somn destul de agitat. M-am trezit de două ori înainte să sune telefonul la ora la care îl pusesem, întrebându-mă cât timp o mai fi până trebuie să mă ridic din pat.

Mi-am pregătit toate cele necesare pentru ziua respectivă. Am mers la copii, i-am trezit și i-am pregătit de școală. Până la urmă, am fost gata de plecare la ora potrivită. Pentru ultima dată, îngrijorată de treburile pe care le aveam de făcut, m-am rugat înainte să ieșim din casă:

— Doamne, condu-ne Tu în tot ce vom avea de făcut azi!

Am plecat.

În mașină, conducând, mă tot îngrijoram: unde voi parca, ce trebuie să spun, cum voi face lucrurile, dacă voi reuși să termin la timp, dacă copiilor le-am pus în ghiozdan toate cele necesare… Era o zi de luni stresantă.

Conștientizând cât de îngrijorată eram, m-am rugat din nou:

— Doamne, te rog, ajută-mă!

— Lasă ce ai de făcut și condu. Aruncă asupra Mea îngrijorările tale.

M-am simțit ca și cum de pe umerii mei s-ar fi ridicat o greutate. Parcă eram mai ușoară. M-am gândit să fredonez o cântare.

Din păcate, îngrijorările tot nu mă lăsau (să nu încurcăm planul cu îngrijorarea — aveam foarte bine planul făcut, dar eram stresată de cum și ce voi face). Am încercat diverse variante de a mă lăsa condusă de brațul Lui puternic. Atunci, încă o dată, am conștientizat cât de mult își dorește Satana să ne facă viața amară. Ah, cât de mult mă împinge la greutăți.

Tu cum ești, ce faci când ai o zi grea?

Provocare: Scrie pe o foaie A4 versetul de azi și lipește hârtia pe un perete în camera unde îți faci lecțiile. Repetă-l până îl memorezi ca să-l poți spune atunci când îngrijorările vin asupra ta.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video