CÂNTĂ CU INIMA ȘI CU VOCEA!

Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești și cântaţi și aduceţi din toată inima laudă Domnului.
Efeseni 5:19

Uneori, când merg la biserică, reușesc să iau aminte la locul în care sunt doar atunci când ne ridicăm de pe scaune și cântăm imnul de deschidere. Datorită cuvintelor, reușesc să mă reconectez cu Hristos. Iată un pasaj din cartea Evanghelizare: „Niciun fel de cuvinte nu pot să arate binecuvântarea îmbelșugată a adevăratei închinări. Când făpturile omenești cântă cu sufletul și cu mintea, cântăreții cerești preiau melodia și se alătură în cântarea de mulțumire. Acela care a revărsat asupra noastră toate darurile care ne fac în stare să fim împreună-lucrători cu Dumnezeu așteaptă ca servii Săi să-și cultive vocea, așa încât să poată vorbi și cânta într-un fel pe care toți îl pot înțelege. Nu cântatul cu voce puternică este necesar, ci intonarea clară, pronunțarea corectă și exprimarea distinctă. Toți să-și ia timp pentru a-și cultiva tonuri clare, dulci, nu cu asprime și țipete care zgârie urechea. Capacitatea de a cânta este darul lui Dumnezeu și trebuie să fie folosită pentru slava Lui.”

Cât este de frumos să știi că alături de tine, atunci când cânți, aducându-I laudă lui Dumnezeu, vin și îngerii și te acompaniază. Ființele care cântă în fața tronului lui Dumnezeu ți se pot alătura.

Drag explorator, nu toți avem acest dar, însă toți putem să-L lăudăm pe Dumnezeu așa cum se cuvine. Bucură-te de acest Sabat lăudându-L pe Hristos prin fapte și cuvinte.

Pe peretele unei universități este inscripționată următoarea propoziție: „Talentul este darul lui Dumnezeu pentru tine. Felul cum îl folosești este darul tău pentru El.”

Dumnezeu să îți ajute să-l folosești spre onoarea Lui.

Provocare: Ia tu inițiativa și faceți închiderea Sabatului în familie, cântând cinci imnuri spre lauda lui Dumnezeu.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video