ARGUMENTEAZĂ VERIDICITATEA BIBLIEI!

Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire.
2 Timotei 3:16

Da, știu, am mai atins subiectul Biblie, însă vreau să privești din alt unghi.

Cu ceva vreme în urmă, la un foc de tabără asemănător celor de la explo, am discutat cu cineva despre autenticitatea și valabilitatea Bibliei.

Răspunde pe scurt la următoarele întrebări: Tu ce ai spune dacă ar fi să participi la o astfel de discuție? Care ar fi argumentele în susținerea ideii că Isus din Biblie a venit pe pământ, iar acum este în cer? Ce ai spune sau ai povesti ca să poți explica existența lui Dumnezeu?

După acea primă discuție din jurul focului, au mai urmat și altele în diverse ocazii. Mie mi-au prins bine pentru că mi-am exersat explicarea argumentelor care susțin că scrierile Bibliei sunt adevărate, însă persoana cu care am vorbit parcă mai rău se cufunda în necredință.

Ultima oară când i-am scris despre un subiect anume, atins anterior, răspunsul persoanei respective a fost categoric: „Biblia este o carte ca oricare alta.”

Vreau să-ți spun câteva lucruri: Biblia conține cele mai vechi scrieri; Biblia este plină de profeții împlinite; Biblia prezintă evenimente din viitor; Biblia este cea mai tradusă carte; Biblia îți dă speranță, bucurie, pace…

Doar prin rugăciune și citirea Bibliei vei descoperi lucruri frumoase și binefăcătoare. Doar acordând o atenție specială acestei cărți vei reuși să descoperi învățăturile ei speciale. Doar dorindu-ți să pui în practică aceste învățături vei putea înțelege și vei putea primi darul vieții veșnice, oferit de Isus prin jertfa Sa pe cruce.

Provocare: Scrie detaliat, în agendă, trei argumente care să dovedească autenticitatea Bibliei. Fii pregătit să fii o mărturie pentru alții.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor