BEA APĂ!

Vei bea apă din pârâu și am poruncit corbilor să te hrănească acolo.
1 Împăraţi 17:4

„Biblia ne spune că trupurile noastre sunt temple ale Duhului Sfânt și că Dumnezeu vrea să locuiască în noi și să fie însoțitorul nostru permanent. Pentru ca Duhul lui Dumnezeu să locuiască în noi, trebuie să-i oferim un loc curat, neîntinat de obiceiuri rele. El vrea să locuiască în noi și să ne vindece de toate bolile noastre. Deoarece mintea noastră este un mijloc de comunicare cu Dumnezeu, necesar pentru a menține relația cu El, trebuie să ne păstrăm o minte sănătoasă, în stare bună de funcționare. Stilul de viață adoptat afectează în mod pozitiv sau negativ fiecare sistem al organismului. Noi trebuie să învățăm să luăm decizii bune. Doar atunci când acceptăm puterea primită de sus vom face aceasta, vom putea să menținem o bună relație cu Dumnezeu, izvorul tuturor binecuvântărilor” (F.H.).

Apa este cea care ajută organismul să funcționeze conform planului creat de Dumnezeu. Digestia, circulația, eliminarea substanțelor reziduale, atitudinea, temperatura, imunitatea… sunt doar câteva procese ale organismului care, pentru a se desfășura în parametri normali, au nevoie de apă. Rinichii filtrează aproximativ 1.500 litri de sânge pe zi. Sângele este în mare parte apă. Uau! Cum ar fi să fim nevoiți să bem zilnic 1.500 litri de apă?

Ei bine, organismul nostru, atât de inteligent creat, știe cum să funcționeze fără prea mult efort din partea noastră. Stai, nu am zis „deloc”…, am zis „puțin efort”. Cu puțin efort poți să te menții sănătos.

Nu uita, băuturile spirtoase, alcoolul sau altele nu înseamnă apă, înseamnă un corp pus la treabă ca să scoată ceva bun din ele.

Provocare: Calculează-ți necesarul de apă pe zi (0,03 × câte kg ai = necesarul în litri de apă pe zi. Exemplu: 0,03 × 62 kg = 1,86 litri/zi). Spor la băut apă!

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video