ALEGE MUZICA CE VINE DE SUS!

Cântaţi cu veselie lui Dumnezeu, care este tăria noastră! Înălţaţi strigăte de bucurie Dumnezeului lui Iacov!
Psalmii 81:1

Îți place să asculți muzică? Cât de importantă este muzica în viața ta? Ce fel de muzică asculți?

În cerul înalt, la tronul lui Dumnezeu, există un cor, un cor de îngeri. Cândva, acest cor de îngeri era condus de un înger frumos și foarte înțelept — Lucifer. Probabil, atunci când Dumnezeu a înființat acest cor, a fost tare bucuros. Cu măiestrie i-a predat lecții de dirijat lui Lucifer, apoi cu răbdare le-a vorbit și i-a învățat pe toți muzica dragostei, muzica desăvârșită.

Din păcate, la un moment dat, dirijorul nu și-a mai dorit să stea în fața corului și să conducă cântările care aduceau slavă lui Dumnezeu. Ba mai mult, i-a îndemnat și pe alții să nu o mai facă. Pentru că și-a dorit ca el, făptura creată, să fie pe aceeași linie cu Cel care l-a creat, a fost trimis în alt loc — pe pământ.

Aici, el conduce. El inspiră oamenii ce note și cuvinte să scrie și să cânte, ba chiar stă și îi învață pe alții cântările lui, acum pervertite, pentru a influența negativ pe cât mai mulți…

Fă distincție între muzica ce te înalță, muzica ce te coboară și muzica neutră.

Satanei îi trebuie doar 1% din inima ta, și știe că ești al lui.

De aceea, roagă-te astăzi ca Dumnezeu să-ți dea înțelepciunea să alegi acele cântări care, atât prin melodie, cât și prin cuvinte Îi dau slavă lui Dumnezeu, îți înalță sufletul și te bucură.

Provocare: Fă o listă cu melodiile pe care le asculți de obicei, punându-le pe categorii:

1 — te înalță sau 2 — te coboară. Hotărăște din corul cui dorești să faci parte, alegând ce muzică asculți sau cânți.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor