DĂ ROADE!

El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care își dă rodul la vremea lui și ale cărui frunze nu se veștejesc.
Psalmii 1:3 p.p.

Cu o anumită ocazie, soțul meu mi-a adus un aranjament de flori. Când l-am văzut, m-am gândit că îmi va lua ceva timp să am grijă de fiecare ghiveci în parte. Mai întâi, am fost nevoită să mă gândesc unde îl pun, apoi să văd cum trebuie să le îngrijesc.

Cum era de așteptat, la scurt timp am mai rămas cu un singur ghiveci cu niște frunze verzi. Într-adevăr, inițial avea și niște flori simple, albe. Până am învățat cât de des trebuie să-i pun apă, frunzele începuseră să se ofilească de vreo două ori. De când le pun câtă apă le trebuie și când trebuie, frunzele sunt foarte frumoase mereu.

Așa se întâmplă și cu tine. Dacă tu alegi să stai lângă Hristos, încercând zi de zi, minut de minut, să Îi urmezi exemplul și sfatul, frunzele nu ți se vor veșteji, faptele vor fi demne de urmat. Știi ce înseamnă aceasta? Hai să-ți dau câteva exemple: atunci când prezbiterul bisericii te roagă să faci colecta, tu să o faci; atunci când vezi un coleg care stă retras, tu să mergi la el să-l întrebi dacă îl poți ajuta cu ceva; atunci când este dezordine în sufragerie, tu să faci ordine; atunci când ești ispitit să minți, tu să spui adevărul; atunci când un vecin te sfătuiește lucruri care știi că îți fac rău, tu să îi respingi sfatul; atunci când instructorul explo îți cere să faci ceva, tu să spui: „Gata oricând!”

Ah, cât de dulci și plăcute sunt aceste roade… știi? Dacă stai să analizezi, vei vedea că toate acestea mai întâi îți sunt de folos ție. Tu te bucuri de faptul că poți fi integru.

Provocare: Fii atent pe parcursul zilei și roagă-te ca Dumnezeu să-ți scoată în cale situații în care să pui în practică măcar unul din exemplele de mai sus.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor