ÎN MÂNA LUI!

Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.
1 Petru 5:7

 

Într-o zi, căutând să-și tragă sufletul de la greul zilei, un om se așeză pe o bancă sleit de putere. Zbuciumat de problemele vieții, tulburat de cele ce auzea și vedea în jur, căuta un motiv pentru a-și trăi viața cu speranță. Din păcate, nu găsea mai nimic pozitiv în viața sa.

Stând îngândurat, îi tot răsuna în minte o întrebare:

Omul: Ce să fac?

Nu după mult timp, parcă auzi o voce:

S: Orice om muncește din greu ca să fie fericit! Deci fă cu mâinile tale tot ce poți și cândva o vei duce bine.

Omul se gândi:

Om: Până acum am muncit din greu, dar tot nu e destul.

Gândul pe care îl avusese parcă reveni cu un plus de motivație:

S: Păi ai muncit, dar nu ți-ai luat și tu timp să mănânci și să bei, că atunci te bucuri de roadele muncii tale.

Omul răspunse îngândurat:

Om: Am mâncat și am băut până seara târziu, dar tot nu văd bucuria vieții.

De data aceasta, vocea interveni foarte prompt:

S: Ai muncit și ai mâncat, însă această lume este plină de jocuri și distracții, când le vei încerca vei fi ca în altă lume.

Omul se gândi cutremurat la faptul că deja muncea foarte mult, când ar mai fi avut timp și de distracție, ieșiri cu prietenii, jocuri sau alte lucruri care promiteau să aducă fericirea.

Însă, deodată, auzi o altă voce. De data aceasta era o voce caldă. Simți în tonul vocii înțelegere și compasiune, dragoste și protecție, care îi spuse:

D: Nu trebuie să te zbați, să te obosești până la epuizare; nu lumea te va face fericit. Dă-mi inima ta, așază toate greutățile în palma Mea, iar în schimb îți voi da fericirea pe care ți-o dorești.

Omul rămase uluit, i se tăiase respirația. S-a mișcat puțin să se asigure că sfatul pe care îl primise era adevărat.

Încet, acea voce caldă continuă:

D: Atunci când inima ta este în mâinile Mele, vei vedea că munca nu este istovitoare, mâncarea și băutura îți vor aduce vigoare și sănătate, iar lumea va fi binecuvântată prin comportamentul și cuvintele tale.

Om: Poate fi așa simplu?

D: „Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi” (1 Petru 5:7).

Drag explorator, așază-ți necazurile în mâna Lui, ascultă de sfaturile Duhului Sfânt și te vei putea bucura de o muncă ușoară întreaga zi.

Provocare: Cântă cu voce tare piesa „Explorator e minunat să fii” (nr. 6 din Imnuri exploratori) și lasă-L pe Hristos să-ți arate cât de minunat este alături de El.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor