ASCULTĂ DE TATA!

Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie, și nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovnicește.
1 Corinteni 2:14

Un tânăr, Alex, și tatăl lui, George, încep o afacere. Totul pornește de la o idee a lui Alex, care își dorește foarte mult să fie manager al unei firme cu o activitate specifică. Tatăl, cu experiență, i se alătură la cererea lui Alex și este gata să-i arate și să-l învețe meșteșugurile unei astfel de activități.

Alex știe de la început că nu e ușor și că va trebui să muncească din greu, dar este de acord. Ceea ce nu reușește Alex să înțeleagă este că tatăl lui știe deja unele lucruri pe care el nu le știe și nu vrea să pună în practică sfaturile lui.

Din păcate, pentru că fiul nu ascultă de sfaturile tatălui, la câteva luni, firma intră în faliment și este nevoie să o vândă pe o sumă foarte mică.

Cumva ți se pare cunoscut comportamentul? Ai momente când crezi că deții controlul, deși Dumnezeu, fiind atotputernic, așteaptă să-I ceri sfatul? Să nu uiți: părinții sunt acolo ca să te îndrume. Cumva, ți-au dat un sfat și nu l-ai luat în considerare?

Crezi că împărătesei Estera i-a fost ușor să asculte de Mardoheu și să meargă în fața împăratului, chiar dacă acesta nu o chemase? Conform scrierilor, Estera putea fi omorâtă dacă împăratul dădea această poruncă. Însă a ascultat de Mardoheu.

Dumnezeu a făcut totul ca „toate lucrurile să-ți meargă bine”. Acum este rândul tău să-ți faci partea. Tu ești cel care ia deciziile — să asculți sau să nu asculți de sfaturile sau îndemnurile Tatălui din cer, dar și de ale tatălui de pe pământ.

Dumnezeu poate „schimba blestemul în binecuvântare”, însă deciziile zilnice, mici și mari, influențează rezultatele pe termen lung.

Provocare: Ia-ți 30 de minute și discută cu tatăl tău sau cu bunicul tău, cerându-i sfatul într-o situație cu care te confrunți sau cere-i pur și simplu sfaturi bune de urmat. Notează-le… Să aveți un timp care să rămână peste ani una dintre cele mai importante întâlniri.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video