ASCULTĂ DE MAMA!

Atunci, sora copilului a zis fetei lui Faraon: „Să mă duc să-ţi chem o doică dintre femeile evreilor ca să-ţi alăpteze copilul?”
Exodul 2:7

Mama lui Moise și-a ascuns bebelușul până când acesta a împlinit trei luni, deoarece nu voia să fie ucis de egipteni. Însă ea știa că Moise ar putea fi găsit, de aceea iată ce a făcut pentru a-l salva.

Ea a luat un coșuleț și l-a pregătit în așa fel încât să nu pătrundă apa în el. Apoi l-a pus pe Moise în coșuleț și i-a așezat printre ierburile înalte care creșteau de-a lungul fluviului Nil. Ea i-a spus lui Miriam, sora lui Moise, să stea prin apropiere și să vadă ce se va întâmpla.

Nu peste mult timp, fiica Faraonului a coborât la fluviul Nil să se scalde. Deodată, printre ierburile înalte, ea a văzut coșulețul. A chemat-o pe una dintre slujitoarele ei, zicându-i: „Du-te și adu-mi coșulețul acela.” Când prințesa a deschis coșul, ce să vezi: în el era un băiețel! Micuțul Moise poate că plângea, iar prințesei i s-a făcut milă de el. Ea nu a dorit ca acesta să fie ucis.

Atunci a venit și Miriam și a întrebat-o pe fiica Faraonului: „Să mă duc să chem o israelită să alăpteze bebelușul pentru tine?” „Du-te, te rog”, a spus prințesa. Atunci Miriam a alergat repede să-i spună mamei sale. Când mama lui Moise a venit, prințesa i-a zis: „Ia acest bebeluș și alăptează-l pentru mine și-ți voi plăti.”

Astfel, mama lui Moise s-a îngrijit de propriul ei copil. Mai târziu, când Moise a ajuns destul de mare, ea l-a dus la fiica Faraonului, care l-a adoptat ca fiu al ei. Așa se explică faptul că Moise a ajuns să crească în casa Faraonului (JW.ORG).

Acum că ți-ai amintit întâmplarea, te rog, ia-ți timp și descoperă grija mamei față de bebeluș. Gândește-te.

Și mama ta are grijă de tine?

Crezi că exploratoarei Miriam i-a fost ușor să intervină și să-i vorbească fiicei Faraonului? Cum ar fi reușit ea să-l scape pe Moise dacă nu asculta de sfatul mamei? Tu ce faci când mama te roagă să faci ceva?

Provocare: Scrie trei sau mai multe motive de mulțumire (o scrisoare) pentru mama ta. Ia-ți 15-30 de minute astăzi ca să petreci timp cu ea.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor