SUBORDONEAZĂ CORECT!

Mâhnit de aceste cuvinte, omul acesta a plecat întristat de tot, căci avea multe avuţii.
Marcu 10:22

În Marcu capitolul 10, înaintea versetului 7 găsim subtitlul „Tânărul bogat”. În următoarele versete se folosește apelativul „om”. Care ar fi legătura? Probabil nu era bătrân, dar nici 17 sau 18 ani nu avea. „Din tinerețea mea”, zice el răspunzându-I lui Isus, iar asta însemna probabil că avea 40-45 de ani?

Însă sunt două lucruri interesante încă de la început:

– „a alergat”. Atunci când alergi către cineva sau ceva, înseamnă că ceea ce urmează să faci este important. Omul a alergat spre Isus ca să-I pună o întrebare la care a răspuns cu „le-am păzit”, adică știu despre porunci și am și făcut ce spun ele. Totuși, el simțea că ceva îi lipsește. Ce păcat că, după ce Isus l-a sfătuit să dea bogățiile, el „nu le-a mai păzit”. Și nu cred că ar fi trebuit să rămână cu o haină pe el și să doarmă pe străzile cetății, dar el se lipise mai mult de bogății decât de Isus.

– „a îngenuncheat”.  Cu siguranță știa ce înseamnă acest gest. A fost dispus să se plece înaintea lui Isus, ceea ce însemna că i-a recunoscut autoritatea. Isus îi confirmă această autoritate prin faptul că îi vorbește în timp ce omul era pe genunchi; nu i-a spus să se ridice. Însă nici acest gest pe care l-a făcut nu l-a convins pe om să-și revizuiască viața, căci „a plecat întristat de tot”.

Fie că alergi la Isus, fie că îngenunchezi în fața Lui (poate strigi la El de fiecare dată când ești într-o situație dificilă sau poate chiar stai pe genunchi minute în șir zilnic), aceasta nu îți dă siguranța vieții veșnice, ci doar atunci când Isus este mai important decât orice de pe acest pământ, când lași totul pentru El.

Poate, la vârsta ta de explorator, spui că mama sau tata sunt cei mai importanți. Isus te sfătuiește să nu pui preț pe nimic mai mult decât pui pe El. Aceasta nu înseamnă că de părinți sau de restul oamenilor nu trebuie să asculți sau să nu îi respecți și să nu-i prețuiești, ci să faci o subordonare corectă.

Și, da! Fie că ești tânăr, fie că ești adult sau bătrân, nu contează — tot Isus este pe primul loc în inima ta.

Provocare: Fă o listă cu persoanele din viața ta în ordinea importanței lor. Primul este Isus, apoi?

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video