BUCURĂ-TE ÎN FIECARE DIMINEAȚĂ!

Atunci voi merge la altarul lui Dumnezeu, la altarul lui Dumnezeu, care este bucuria și veselia mea, și Te voi lăuda cu harpa, Dumnezeule, Dumnezeul meu!
Psalmii 43:4

Într-o zi, am fost invitată cu familia la niște neamuri pe care nu le văzusem de mult timp. După câteva schimburi de vorbe și îmbrățișări de bun-venit, am făcut cunoștință cu toți cei prezenți și ne-am așezat la masă.

Cum îmi place să învăț de la cei mai în vârstă, în timp ce mâncam, încercam să prind orice discuție și să iau cât mai multe învățături. Spre surprinderea mea, persoana cea mai în vârstă, care avea aproximativ 60 de ani, era liniștită, calmă și vorbea doar când era întrebată ceva în mod special.

Uimită, i-am explicat că îmi place să învăț de la cei mai cu experiență decât mine și am rugat-o să-mi mărturisească unul dintre principiile vieții după care se ghidează.

Nu cred că se aștepta la o asemenea întrebare, pentru că a fost surprinsă. După două-trei secunde mi-a răspuns calmă, cu zâmbetul pe buze: „În fiecare dimineață, când mă trezesc, mă bucur că trăiesc… Asta-i tot.”

Am fost din nou uimită de acea persoană. Un principiu atât de simplu, dar atât de greu de pus în practică într-o lume în care Satana și îngerii lui stau mereu la pândă ca să ne ispitească cu tot felul de gânduri negative, planuri egoiste și alergarea după lucruri trecătoare.

Începe această zi ca un explorator adevărat. Umple-ți rucsacul gândurilor cu promisiuni biblice. Pășește pe cărările exploratorului întreaga zi, cu credința că Isus este cu tine la fiecare pas. Lasă ca bucuria să-ți inunde inima la vederea oricărui lucru bun și frumos din fața ta. Bucură-te că trăiești.

Provocare: Fă cu un marker sau pix un semn mic (poate o față zâmbitoare) pe o mână, ca să fie cât mai vizibil, și de fiecare dată când îl vei zări, să-ți zici în gând: „Astăzi mă bucur că trăiesc.” Fii gata să povestești devoționalul de azi, în puține cuvinte, oricui te va întreba despre semnul de pe mână.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor