UN AN DE RUGĂCIUNE ȘI ACȚIUNE!

„Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul și I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus și mă voi duce să-L iau.”
Ioan 20:15

După ce Isus a suferit, a murit și a înviat, Maria Magdalena, în prima zi a săptămânii, s-a dus la mormânt. Spre surprinderea ei, Isus nu mai era în mormânt. Aleargă și le spune celor doi ucenici că Isus a fost luat din mormânt. Cei doi vin, constată într-adevăr că Isus nu mai era, apoi pleacă.

Maria însă așteaptă. Se așază afară, lângă mormânt, și începe să plângă. Ce-ar fi rezolvat zăbovirea ei acolo? Nu era mai bine să meargă să-L caute? Cum puteau schimba situația lacrimile care-i curgeau pe obraz?

Drag explorator, cumva mulțimea de informații, filme, activități, conturi pe rețelele de socializare, responsabilități, plăceri… te fac să nu-L mai găsești pe Isus? Cumva în viața ta îți apar atât de mult lucruri care îți fură timpul de a explora și de a te bucura de dragostea lui Dumnezeu? Așază-te!

Maria ședea la mormânt. Când s-a uitat în mormânt, a văzut îngerii.

 Atunci când stai, vezi lucrarea îngerilor pe care Dumnezeu i-a trimis la tine.

Când Maria a întors privirea, L-a văzut pe Isus, dar ea credea că este grădinarul. Când Îl cauți pe Isus, s-ar putea să-L confunzi din cauza obiceiurilor rele sau a necazurilor.

Isus a întrebat-o pe Maria: „De ce plângi?” Atunci când tu plângi, când te rogi, ești pregătit să-L vezi pe Isus și El ți Se arată. „Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați.”

Maria răspunde: „Spune-mi unde L-ai pus și mă voi duce să-L iau.” Atunci când vrei să-L găsești pe Isus, faci tot ce ține de tine.

Isus i-a zis: „Marie!” Isus te strigă și pe tine pe nume și Se lasă găsit.

Când Maria a fost sigură că Isus înviase, s-a dus și le-a dus vestea ucenicilor. Când tu Îl vei descoperi cu adevărat pe Isus, vei spune lumii întregi că El este viu.

În fiecare seară la ora 19:00, te invit să-L rogi, în mod special, pe Dumnezeu să-ți dea înțelepciune ca să știi cum să le spui celor din jurul tău că El este viu.

Provocare: Scrie în agenda ta răspunsul la întrebarea lui Isus: „De ce plângi?”

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor