ACȚIONEAZĂ INDIFERENT DE SITUAȚIE!

Nimeni nu va putea să stea împotriva ta cât vei trăi. Eu voi fi cu tine cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi.
Iosua 1:5

Hellen avea aproape șase ani când, la un moment dat, și-a dat seama că se întâmplă ceva, era agitație prin casă. Nu putea întreba ce se întâmplă căci nu putea vorbi, nici nu putea vedea ce se întâmplă deoarece nu putea vedea — era și surdă, și oarbă. Pe când era foarte mică, se îmbolnăvise și își pierduse vederea și auzul.

Când simți mișcându-se podeaua, își închipui că e mama ei. Întinse mâna și cineva o prinse de mână, dar își dădu seama repede că nu era mama ei. Persoana care tocmai o prinsese de mână o trase cu grijă și îi dădu o îmbrățișare. Cu timpul avea să-și dea seama că acea persoană era învățătoarea ei, Anne.

Anne a încercat să o învețe pe micuța Hellen să comunice, punând-o să atingă obiecte, iar cu degetul îi scria în palmă, pe litere, numele obiectelor. S-a străduit mult, dar Hellen nu înțelegea ce vrea educatoarea să spună.

Într-o zi, după o încercare eșuată de a o învăța cuvântul „păpușă”, au ieșit la o plimbare. Annei i-a venit o idee: a pus mâna lui Hellen sub un jet lin de apă, iar în mână i-a scris: A…P…Ă.

În acel moment, Hellen și-a dat seama că semnele din palmă descriu acel lichid pe care îl bea cu atâta ardoare când îi era sete.

De atunci, cu această metodă, Hellen a reușit să descopere întreaga lume.

Hellen a trăit 88 de ani. A scris 12 cărți. A urmat toate ciclurile școlare, învățând franceza și germana. Pe parcursul vieții a primit o mulțime de onoruri în semn de recunoaștere pentru realizările ei.

Dacă citești acest devoțional, înseamnă că poți vedea. Mulțumește lui Dumnezeu pentru această binecuvântare și luptă-te ca, indiferent cu ce dificultate vei da piept, să o depășești. Să lupți să-ți realizezi visul vieții tale.

Provocare: Leagă-te la ochi timp de 10-15 minute. Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru faptul că poți vedea.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video