AJUTĂ PE CEI CE-ȚI CER AJUTORUL!

Ci tu, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta.
Matei 6:3

Greierul își dădu seama că îi este foame, așa că se gândi să bată la ușa furnicii, pe care o știa harnică, dar din păcate, nu prea darnică. Își luă inima în dinți și se duse la casa furnicii. Când ajunse în fața ușii, trase aer adânc în piept și … cioc, cioc, cioc! Rușinat, greierul ceru milostenie.

Din fabulă, nu știm dacă greierul a primit ceva de mâncare sau nu, însă suntem siguri că greierele nu a făcut asta cu plăcere. Ei bine, când cineva vine să-ți ceară ceva, „dă-i, nu-i întoarce spatele” (mai ales dacă știi că cel care cere nu are alte motive decât nevoie de supraviețuire), cu siguranță nu o face cu plăcere.

„Lucrarea de binefacere este de două ori binecuvântată. În timp ce acela care dă celui lipsit îi face fericiți pe alții, el însuși este binecuvântat într-o măsură mult mai mare. Harul lui Hristos dezvoltă în sufletul său trăsături de caracter care sunt cu totul potrivnice egoismului — trăsături care îi vor curăți, înnobila și îmbogăți viața. Faptele de milostenie săvârșite în taină vor lega inimile laolaltă și le vor apropia tot mai mult de inima Aceluia din care izvorăște orice impuls bun.”

Explorează sentimentul de a dărui: un zâmbet, o vorbă bună, o îmbrățișare, un ban, o haină sau chiar timpul tău. Făcând asta nu căuta să trâmbițezi fapta ta, căci Domnul îți va răsplăti la vremea potrivită. Bucură-te că poți ajuta.

Provocare: Mergi la un vecin sau la o familie nevoiașă și oferă-le ceva de mâncare.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video