ÎNVAȚĂ ȘI VEI FI BOGAT! (I)

Cine își lucrează câmpul are belșug de pâine, dar cine aleargă după lucruri de nimic are belșug de sărăcie.
Proverbele 28:19

„La sfârşitul clasei întâi am anunţat-o pe mama că voi lua premiul întâi, să-mi facă neapărat o coroniţă. Mama a râs ca-ntotdeauna. «De unde să iei tu premiul întâi? Fugi de-aici, poate dă Dumnezeu să treci măcar clasa, să nu fi cheltuit degeaba atâţia bani.» Nu m-a crezut! Am ajuns la serbare cu emoţii. Doamna învăţătoare m-a privit de sus până jos şi mi-a spus că îmi va da premiul mai târziu, prin spatele scenei în care erau adunaţi copiii. Am înţeles de ce: nu eram frumos îmbrăcată. Eram a treia fată la părinţi şi privilegiul de a avea haine noi îl avea doar sora mea cea mai mare. Ciorapii mei erau verzi, dar erau cusuţi în două locuri şi încă cu aţă maro! Foarte frumoasă cusătură le făcuse mama! Ce-o fi apucat-o pe învăţătoare? Mi-am auzit numele şi am vrut să ies în faţă, dar mi-am adus aminte că nu trebuia. Mi-a dat într-adevăr premiul la sfârşitul serbării. Când am văzut pachetul cu cărţi, îmi venea să chiui de bucurie. În viaţa mea nu visasem să am atâtea cărţi. Pe drumul către casă mi-am adus aminte cu câtă greutate îmi cumpărasem prima mea carte. Acum aveam mai multe.” (CAD)

Dumnezeu te-a așezat într-o familie pământească, dar El a pregătit și una cerească. Dacă cumva crezi că îți lipsește ceva sau că ești sărac, nu te necăji. Isus S-a născut într-un grajd. Te înțelege.

Învață, iar viața de explorator îți va aduce premii, binecuvântări și nu vei mai fi sărac.

Ia hotărârea ca, indiferent de împrejurări, tu să lupți și să înveți cât de bine poți la școală, dar să înveți și lecția credinței, iar la final vei primi premiul. Însuși Domnul îți va pune „coronița pe cap”.

Provocare: Anunță-ți mama că îți dorești să iei premiul cel mare — viața veșnică. Cere-i să se roage pentru tine și lasă-te influențat în drumul tău de explorator de sfaturile ei sănătoase și prețioase.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor