SPOREȘTE-ȚI SĂNĂTATEA!

Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine și sănătatea ta să sporească tot așa cum sporește sufletul tău.
3 Ioan 1:2

„Biblia ne spune că trupurile noastre sunt temple ale Duhului Sfânt și că Dumnezeu vrea să locuiască în noi și să fie însoțitorul nostru permanent. Pentru ca Duhul lui Dumnezeu să locuiască în noi, trebuie să-i oferim un loc curat, neîntinat de obiceiuri rele. El vrea să locuiască în noi și să ne vindece de toate bolile noastre. Pentru că mintea noastră este singurul mijloc de comunicare cu Dumnezeu, pentru a menține relația cu El, trebuie să ne păstrăm o minte sănătoasă, în stare bună de funcționare. Stilul de viață adoptat afectează în mod pozitiv sau negativ fiecare sistem al organismului. Noi trebuie să învățăm să luăm decizii bune. Doar atunci când prin putere primită de sus vom face aceasta, vom putea să menținem o bună relație cu Dumnezeu, izvorul tuturor binecuvântărilor.” (F.H.)

Astăzi vreau să îți amintesc de „exercițiul fizic” — a doua literă din acronimul „NEW START”.

Cu siguranță știi cum să faci niște exerciții care să-ți mențină sănătatea circulației sângelui, dar și a mușchilor, oaselor și articulațiilor. Exercițiul fizic aduce mult bine dacă este făcut… Degeaba știi teorie, dacă nu practici.

Dumnezeu ți-a dat înțelepciune să înțelegi și să poți face mișcare. Dacă tu nu alegi să pui acest dar în acțiune, sănătatea ta va avea de suferit, dar dacă vei acționa, „sănătatea ta va spori”.

Provocare: Scrie în agenda ta opt exerciții pe care, apoi, să le practici în fiecare dimineață.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor