STAI LÂNGĂ EL!

Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.
Coloseni 3:17

Eu sunt F și îmi plac animalele domestice. În mod special pisicile. Eu și sora mea am găsit înțelegere la părinți ca să primim o pisică la noi în curte, să vă spun cum:

Într-o zi, am văzut că o vecină avea o pisică care va da naștere la niște pui. Așa că am insistat până când părinții au fost de acord să luăm de la vecina un pui de pisică.

La început era mică, mică. Încet a început să crească până ce mai că nu mai avea nevoie de noi… era o pisică foarte dornică de mângâieri și îmbrățișări. După ce a crescut, ce să vezi!? A început să se depărteze de casă. Pleca și venea repede. O vedeam cum își lua vânt, își țintea locul pe unde sărea gardul și apoi, țuști, sărea de partea cealaltă și pleca.

Dar mare mi-a fost uimirea și supărarea când timp de câteva zile pisica nu a mai venit acasă. Mă tot gândeam și îmi făceam tot felul de idei legate de draga mea pisică.

Din fericire, într-una din zile am văzut-o. Se întorcea acasă agale, cu capul plecat. Nu mai era așa voioasă ca înainte. M-am uitat mai atent la ea și am văzut cum la gât avea o rană foarte adâncă.

Fără să mă gândesc, am strigat speriat la mama și la tata. A venit tata să vadă despre ce era vorba. A luat niște soluții medicinale să-i dea pe rană să se vindece mai repede.

În timp ce tata încerca să trateze pisica, eu nu mai reușeam să mă opresc din plâns, era așa de rănită că am crezut că va muri. Țineam foarte mult la ea și îmi doream să o avem pe lângă noi toată viața.

În fiecare zi mă bucuram când vedeam cum rana se închidea. Pfiu! În aproximativ trei săptămâni s-a vindecat complet – mulțumesc, Doamne!

Atunci când explorezi viața în apropierea lui Isus, vei fi în siguranță. Dar atunci când te îndepărtezi de casă, de Isus, va trebui să lupți cu alți oameni care cred că le-ai călcat teritoriul sau nu ai făcut bine ceva. Alege azi să stai doar lângă Isus.

Provocare: Pregătește cina pentru părinții tăi (împreună cu frații și surorile tale, dacă ai) și stați lângă ei și povestiți.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor