DESCOPERĂ-L PE DUMNEZEU PRIN PAȘI MICI!

Dar ucenicii nu înțelegeau cuvintele acestea, căci erau acoperite pentru ei, ca să nu le priceapă, și se temeau să-L întrebe în privința aceasta.
Luca 9:45

Dacă soțul meu ar veni într-o zi acasă de la serviciu cu o mașină foarte scumpă, cu siguranță, înainte să îmi spună ceva, m-aș gândi că a făcut vreo prostie furând sau împrumutând bani ca să o cumpere. Însă, dacă soțul meu mi-ar explica cu câteva zile înainte că de mulți ani a pus bani deoparte sau că s-a angajat la nu știu ce firmă și pe perioada contractului va conduce mașina X, l-aș crede și m-aș bucura.

Dacă Dumnezeu mi-ar permite să pricep unele lucruri extraordinare despre atotputernicia Lui, aș zice că nu se poate așa ceva și nu aș avea cum să am încredere în El. Însă, dacă Dumnezeu mi Se descoperă puțin câte puțin atunci când fac eforturi în acest sens, Îl pot înțelege, sunt pregătită să mi se descopere lucruri din ce în ce mai impresionante despre El și aș crede.

Dacă li s-ar fi permis ucenicilor să înțeleagă suferința din iubire de la cruce a lui Isus, nu L-ar fi crezut și L-ar fi respins. Însă, după ce momentul greu al crucii a trecut, iar ucenicii au văzut cele întâmplate și și-au amintit ce le spunea Isus înainte, au crezut.

Explorează, nu te lăsa! Zi după zi caută și permite-I lui Dumnezeu să ți Se descopere. Vei fi uimit de atotputernicia Lui.

Provocare: Alege un text biblic, scrie-l în agenda ta, iar pe parcursul zilei meditează la el lăsându-L pe Dumnezeu să-ți vorbească.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor