ROAGĂ-TE ÎNCREDINȚAT CĂ EȘTI ASCULTAT!

Totuși, Doamne, Dumnezeul meu, ia aminte la rugăciunea robului Tău și la cererea lui; ascultă strigătul și rugăciunea pe care Ţi-o face astăzi robul Tău.
1 Împăraţi 8:28

După o zi lungă și parcă fără picur de pauză, m-am așezat pe pat lângă copiii mei. Îi pregătisem de somn și urma să facem altarul. După o cântare, parcă și aceasta fără vlagă, am citit lecțiunea și m-am rugat.

După ce au adormit, m-am dus la mine în dormitor, m-am rugat și m-am întins să dorm. Cugetând la cele întâmplate adineauri la altar, Duhul lui Dumnezeu mi-a arătat diferența dintre rugăciunea superficială, pe care am făcut-o cu copiii, și cea detaliată, făcută singură. De atunci am înțeles că așa cum mă aud pe mine copiii că mă rog, așa se vor ruga și ei.

În cartea Adevărul despre îngeri spune: „Învață să te încrezi în Dumnezeu. Învață să mergi la El, care este atotputernic și poate mântui… Spune-I scumpului Mântuitor exact ceea ce simți. El, care a spus: «Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți», nu-ți va respinge rugăciunea, ci va trimite îngerii Săi să te apere și să te păzească de îngerii cei răi și te va face să-ți fie ușor să faci ceea ce este bine. Atunci va fi cu mult mai ușor decât dacă ai încerca să faci acest lucru prin puterea ta. Poți avea întotdeauna simțământul acesta: «I-am cerut lui Dumnezeu să mă ajute, și El va face acest lucru. Voi face ceea ce este bine prin puterea Lui. Nu-i voi întrista pe îngerii cei scumpi pe care Dumnezeu i-a rânduit să vegheze asupra mea. Niciodată nu voi face ceva ca să-i îndepărtez de la mine.»”

Poate ai avut sau nu un exemplu de rugăciune așa cum ar trebui, însă astăzi cu siguranță ai aflat. Mai mult decât atât, crede că Dumnezeu răspunde rugăciunii tale și te ocrotește prin îngerii Lui.

Provocare: Roagă-te chiar acum lui Dumnezeu ca și când ți-ar fi cel mai bun prieten — stai cu El la taclale.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor