ÎNDEPLINEȘTE-ȚI MISIUNEA!

Domnul privește din înălţimea cerurilor și vede pe toţi fiii oamenilor.
Psalmii 33:13

Hai să-ți amintești (înveți) ceva despre câini.

„Cel mai mare câine este ogarul irlandez, Irish Wolfhound, folosit pentru vânătoarea lupilor. Înălţimea sa măsurată la umăr este de 80 cm şi poate atinge o greutate de 47-65 kg. Este un câine cu talie subţire şi seamănă cu ogarul cenuşiu. Ţara sa de origine este Irlanda. Acolo era folosit pentru vânătoarea de lupi şi elani. În Statele Unite este dresat să vâneze lupi şi coioţi. Părul lui, de culoare gri, maro sau galben, este scurt şi aspru.

Aceşti câini învaţă repede, dar nu sunt potriviţi ca însoţitori sau câini de pază. Sunt deosebit de prietenoşi cu copiii şi sunt paşnici faţă de alte rase de câini. Sunt supuşi, veseli şi blânzi cu toată lumea. Au nevoie de multă mişcare în aer liber.

În concurenţă cu ogarul irlandez este Mastifful. Acesta are peste 76 cm la umăr, mai puţin decât ogarul irlandez, dar cântăreşte până la 86 kg, ceva mai mult decât „rivalul” său.

Cel mai mic câine este chihuahua. Înălţimea lor este de 15-23 cm, iar greutatea poate ajunge până la 2,7 kg. Sunt supli şi au mişcări rapide. Pot avea aproape orice culoare şi apar în două varietăţi: cu păr lung şi cu păr scurt. Au fost numiţi şi „câini-pernă”, deoarece stăpânii lor îi foloseau ca să se încălzească, lăsându-i să doarmă pe pernele lor. Chihuahua este o rasă americană pură, ţara ei de origine fiind Mexicul. Aceşti câini micuţi învaţă repede. Sunt foarte atenţi la ce se întâmplă în jurul lor, dar nu sunt potriviţi ca păzitori. Sunt foarte rezervaţi faţă de străini şi au un comportament imprevizibil cu ceilalţi câini. Nu necesită multă mişcare în aer liber, fiind prin excelenţă câini de apartament. Latră mai mult decât oricare altă rasă de câini, sforăie şi strănută. Nu sunt indicaţi pentru copii. Sunt sensibili la frig, dar trăiesc mult, în ciuda fragilităţii lor.”

La Dumnezeu nu are importanță cât ești de înalt sau de scund, cât ești de bogat sau sărac, cât ești de vocal sau tăcut, ci câte din expedițiile tale de explorator sunt după planul Său.

Provocare: Dacă este posibil, mergi la o plimbare (la un vecin sau la o grădină zoologică) și observă comportamentul unui câine. Când te întorci acasă, caută și citește cât mai multe informații despre rasa respectivă.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor