NU PRIMI COLETE!

Privește, răspunde-mi, Doamne, Dumnezeul meu! Dă lumină ochilor mei, ca să n-adorm somnul morţii.
Psalmii 13:3

În Munții Kelos există o vale cu flori foarte parfumate. Locul este căutat de mulți turiști, cu toate că nu poate fi privit decât de la distanță. Din loc în loc, împrejurul văii, sunt așezate panouri care avertizează turiștii să nu se apropie prea mult și nici să nu se oprească să admire florile. Parfumul lor este atât de puternic, încât provoacă o stare puternică de somn. Dacă un turist imprudent coboară în vale, este biruit de somn și poate să doarmă atât de mult, încât să moară prin deshidratare.” (C.D.)

Cum poate fi atât de frumos, de atrăgător și să fie atât de dăunător?

Din păcate, ca și în Grădina Edenului, Satana și azi împachetează păcatele atât de interesant, le expediază folosind diverse firme de curierat și diverse adrese de expediere, încât ai impresia că e altceva… dar după ce deschizi coletul, te uiți, vezi conținutul „bun de mâncat și plăcut de privit și de dorit ca să deschidă cuiva mintea. Iei deci din conținutul lui și mănânci; eventual, prin vorbe și fapte, le dai și celor care sunt lângă tine, și aceștia iau și ei” (Geneza 3:6 parafrazat).

Și uite așa, viața ta de explorator devine ca a unui „nonexplorator”; vorbești de rău pe cineva, spui jumătate de adevăr, lași rugăciunea pe altă dată, în loc de un cântec în inimă, care să te apropie mai mult de Dumnezeu, ai unul care te îndepărtează, în loc „gata oricând” este „mai așteaptă”…

Nu deschide colete care nu trebuie, expediază-le cu plata la destinatar, ca parfumul păcatului să nu te îmbie.

Provocare: Expediază un colet cu o carte și o scrisoare unui vechi prieten care nu este explorator (credincios) sau trimite-i un mesaj cu linkul unei cărți ca recomandare să citească.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor