BUCURĂ-TE CĂ EȘTI EXPLORATOR!

Să faci ce este plăcut și bine înaintea Domnului, ca să fii fericit și să intri în stăpânirea țării aceleia bune, pe care Domnul a jurat părinților tăi că ţi-o va da.
Deuteronomul 6:18

Cu prilejul unei excursii de câteva zile, am fost într-o localitate tare liniștită. Zăream oameni ici-colo care își vedeau de ale lor. O mulțime de flori, pomi și arbuști care mai de care mai frumoși. Același lucru îl pot spune și despre clădiri — multe case, vile și biserici. Am întâlnit și diverse magazine și restaurante micuțe, făcute în așa fel încât, pentru mine, a fost o adevărată delectare.

Încă din depărtare am văzut turlele câtorva biserici. Nu le-am admirat foarte mult la început, dar după două zile am început să mă gândesc la ele mai serios. De ce?

Pentru că de la cea mai apropiată biserică, de unde stăteam, la fiecare oră când se făcea și 15:30 și 15:45 de minute se auzea un gong. Un lucru și mai interesant este că, la fiecare oră fixă, gongul suna diferit.

În prima zi, mi s-a părut deranjant sunetul. În a doua zi, mi-am spus că poate oamenii sunt în diverse locuri unde nu au ceas și poate au nevoie de acest sunet. Însă, în a treia zi, nu am descoperit care era adevăratul motiv pentru care se făcea acel sunet, dar mi-am spus: „Ah, cât de repede trece timpul!”

15 plus 15, plus 15, … uite așa, aproape fără să-ți dai seama, timpul în care ești explorator trece foarte repede.

După a treia zi, mi-am zis: „Ce-ar fi ca de fiecare dată când aud ecoul gongului să mă bucur că aud și să-i mulțumesc lui Dumnezeu printr-o rugăciune scurtă de o propoziție.

Ah, ce frumos! Să conștientizezi că timpul trece și să te bucuri de el este ceva care îți aduce împlinire.

Viața de explorator nu este veșnică, însă, bucurându-te de fiecare gong, de fiecare minut, vei aduna amintiri frumoase pentru veșnicie.

Provocare: Timp de câteva ore, pune-ți alarma să sune la fiecare oră, la fiecare 30 sau chiar 15 minute și de fiecare dată când oprești alarma bucură-te și mulțumește-I lui Dumnezeu printr-o rugăciune scurtă pentru ceva.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video