FĂ-ȚI ORDINE ÎN IDEI!

A doua zi dimineața, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieșit și S-a dus într-un loc pustiu. Și Se ruga acolo.
Marcu 1:35

Ți s-a întâmplat să te trezești dimineața și să nu știi pe ce să pui mâna? Să îți fi plănuit timpul tău cu Dumnezeu, dar ceva parcă te oprește? La un moment dat am ascultat o prezentare despre cum pot fi momentele devoționale, din care am să-ți prezint acum câteva lucruri:

– Pregătește-ți un colțișor pentru studiu și acolo să știi mereu că studiezi dimineața.

– Atunci când citești dimineața, ia-ți timp să faci asta, nu trebuie să o faci pe grabă. Ia-ți câte minute vrei, dar nu grăbite. Poți să le stabilești în fiecare dimineață.

– Pregătește-ți inima și gândul pentru ca Duhul Sfânt să poată coborî peste tine și să îți vorbească. Poți cânta un imn, două sau poți asculta niște muzică pentru suflet.

– Biblia să fie prioritatea studiului tău. Citește și aprofundează citind la rând câte o carte a Bibliei aleasă de tine.

– Citește lucruri adiacente, care te ajută să înțelegi holistic. Caută să descoperi noi lucruri despre evenimente și locațiile descrise în Biblie.

– Ia-ți notițe. Scrie ideile pe care le descoperi. Notează-ți texte și pasaje pentru a le avea la îndemână și pentru a-ți rămâne mai bine întipărite în minte.

– Orice studiu se sfârșește cu o nouă decizie. Roagă-te ca Dumnezeu să-ți dea înțelepciune și putere să poți pune în practică învățăturile pe care le-ai descoperit, iar sfințirea să se producă în tine spre mântuirea ta și spre lauda Lui.

Astăzi este ultima zi din lună. De mâine, poți începe un nou mod de a-ți petrece dimineața câteva minute cu Hristos. Reorganizează-te, dacă e nevoie. Pune deoparte cele necesare studiului și bucură-te de momente de neuitat, studiind și discutând cu Dumnezeu.

Cu aceste idei, sper că îți va fi mai simplu în studiul de dimineață. Nu lasă pe Satana să te ispitească cu temeri că nu știi ce e bine să citești, cum să stai, ce să faci, în ce ordine să le pui, … și tot așa. Dumnezeu să-ți fie călăuză.

Provocare: Care ar fi pașii pe care să-i parcurgi pentru momentele de devoțiune de dimineață? Scrie-i în agendă. Îmbunătățește-ți sau pregătește-ți un loc special de studiu.

PS. Dacă nu ai îndeplinit deja provocarea de pe 19 ianuarie, astăzi este ultima zi în care o poți face.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video