STAI LA ADĂPOST!

Dar Eu vă spun: Să nu vă împotriviți celui ce vă face rău. Ci, oricui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt.
Matei 5:39

Iudeii erau asupriți de romani, erau siliți la unele munci, iar acest lucru le amintea de

decăderea poporului lor. Isus le-a văzut fețele încruntate, le-a văzut dorința de răzbunare, dar le-a spus: „Să nu vă împotriviți celui ce vă face rău. Ci, oricui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt.”

„Toată viața pământească a Domnului Isus a fost o exemplificare a acestui principiu. Mântuitorul nostru a părăsit locașul Său ceresc spre a le aduce vrăjmașilor Săi pâinea vieții. Deși calomnia și prigoana au fost îngrămădite asupra Lui de la leagăn și până la mormânt, ele n-au făcut să iasă de la El decât expresia unei iubiri iertătoare. Iată ce zice El prin profetul Isaia: «Mi-am dat spatele înaintea celor ce Mă loveau și obrajii înaintea celor ce-Mi smulgeau barba; nu Mi-am ascuns fața de ocări și de scuipări.»”

Isus nu Se referă aici la a-i lăsa pe alții să își bată joc de tine, ci îți explică faptul că atunci când Dumnezeu te cuprinde și Îi dai voie să-ți călăuzească viața, nimic altceva nu te va atinge, nu te va răni sufletește. Tot ce vine asupra ta este spre binecuvântarea ta.

Așa cum pentru Isus, Dumnezeu a fost mângâiere, tot așa este și pentru tine azi.

Atunci când ești pătruns de Spiritul Domnului Hristos, rămâi în Hristos. Orice lovitură țintită spre tine cade asupra Mântuitorului, care te înconjoară cu prezența Sa. Tu nu ai nevoie să te împotrivești răului, deoarece Domnul este apărarea ta. Nimic nu te poate atinge decât dacă îngăduie El, și „toate lucrurile” îngăduite „lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”.

Provocare: Astăzi, surprinde-i pe cei din casă și după ce duci gunoiul, dă și cu aspiratorul, sau atunci când îl ajuți pe tatăl tău la ceva, oferă-te să o ajuți și pe mama ta.

autor: Emima Bucur

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor