STAI LA ADĂPOST!

Dar Eu vă spun: Să nu vă împotriviți celui ce vă face rău. Ci, oricui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt.
Matei 5:39

Iudeii erau asupriți de romani, erau siliți la unele munci, iar acest lucru le amintea de

decăderea poporului lor. Isus le-a văzut fețele încruntate, le-a văzut dorința de răzbunare, dar le-a spus: „Să nu vă împotriviți celui ce vă face rău. Ci, oricui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt.”

„Toată viața pământească a Domnului Isus a fost o exemplificare a acestui principiu. Mântuitorul nostru a părăsit locașul Său ceresc spre a le aduce vrăjmașilor Săi pâinea vieții. Deși calomnia și prigoana au fost îngrămădite asupra Lui de la leagăn și până la mormânt, ele n-au făcut să iasă de la El decât expresia unei iubiri iertătoare. Iată ce zice El prin profetul Isaia: «Mi-am dat spatele înaintea celor ce Mă loveau și obrajii înaintea celor ce-Mi smulgeau barba; nu Mi-am ascuns fața de ocări și de scuipări.»”

Isus nu Se referă aici la a-i lăsa pe alții să își bată joc de tine, ci îți explică faptul că atunci când Dumnezeu te cuprinde și Îi dai voie să-ți călăuzească viața, nimic altceva nu te va atinge, nu te va răni sufletește. Tot ce vine asupra ta este spre binecuvântarea ta.

Așa cum pentru Isus, Dumnezeu a fost mângâiere, tot așa este și pentru tine azi.

Atunci când ești pătruns de Spiritul Domnului Hristos, rămâi în Hristos. Orice lovitură țintită spre tine cade asupra Mântuitorului, care te înconjoară cu prezența Sa. Tu nu ai nevoie să te împotrivești răului, deoarece Domnul este apărarea ta. Nimic nu te poate atinge decât dacă îngăduie El, și „toate lucrurile” îngăduite „lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”.

Provocare: Astăzi, surprinde-i pe cei din casă și după ce duci gunoiul, dă și cu aspiratorul, sau atunci când îl ajuți pe tatăl tău la ceva, oferă-te să o ajuți și pe mama ta.

autor: Emima Bucur

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor