PUNE ÎN PRACTICĂ DOAR IDEILE BUNE!

Păzește-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții!
Proverbele 4:23

Într-o zi, un băiețel puțin mai mic decât tine s-a dus la mama lui să-i ceară niște ciocolată. Mama nu i-a oferit, reamintindu-i că ciocolată poate mânca doar sâmbăta și duminica. Așa făcuseră regula.

Sperând că-și va îmbuna mama, băiețelul mai încercă încă o dată pe un ton și mai rugător:

— Te rog, dă-mi doar jumătate de ciocolată, doar acum, doar de data aceasta. Pentru că mama îi dădu același răspuns, el se înfurie, bătu o dată cu piciorul în podea și, cu o privire tăioasă, îi repetă mamei răstit:

— Ți-am zis să-mi dai. Nu vreau să mănânc ciocolată doar sâmbăta.

Mama, surprinsă de reacția fiului, îi explică încă o dată că nu e bine ce-și dorește și, sperând că-l va face să uite, îl rugă să îi aducă din dormitor o bluză de care avea nevoie.

Fiul, tropăind din picioare, se duse în camera mamei, însă în loc să-i aducă bluza, intră în dulap și se așeză dedesubtul hainelor care erau pe umeraș. Aproape plângând de supărare că nu a primit ce-și dorea, închise ușile dulapului trântind-o pe prima cu putere, iar la a doua, dorind să facă același lucru, își prinse degetele între uși, lovindu-se. Acum lacrimile îi curgeau șuvoi pe obraz, iar cu picioarele lovea în dulap.

După un scurt timp, îi veni o idee: să tragă toate bluzele, fustele și rochiile mamei jos de pe umeraș. Când s-a liniștit, s-a întors la mama, care îl aștepta cu brațele deschise.

Mama îi explică faptul că Satana ne ispitește ca să ne supărăm unii pe alții, să țipăm, să plângem sau să facem rău. La care băiețelul răspunde:

— Dar ca să trag toate hainele jos de pe umeraș a fost ideea mea.

Știm că în mintea noastră mereu ne vin gânduri de a face unele sau altele din două părți: de la Dumnezeu și de la Satana.

Drag explorator, care sunt ideile tale? Căror gânduri le dai curs în viața ta zi cu zi? Cum te comporți atunci când îți dorești ceva și nu primești?

Provocare: Creează o activitate potrivită pentru o întâlnire Explo. Trimite-ne o fotografie sau un clip cu ideea realizată de tine, la numărul 0741325891, împreună cu datele tale, până pe 30 ianuarie 2023. Noi vom selecta activitățile cele mai interesante și le vom arăta întregii țări, prin intermediul emisiunii „Căsuța cu idei”, la SperanțaTV. Vei fi invitat chiar tu să o prezinți în cadrul emisiunii.

autor: Emima Bucur

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor