ROAGĂ-L PE EL SĂ-ȚI AMINTEASCĂ!

Și-a adus aminte de legământul Său și a avut milă de ei după bunătatea Lui cea mare.
Psalmii 106:45

Era în jurul prânzului când am intrat în casă. După ce rezolvasem mai multe treburi în oraș și făcusem niște cumpărături, am ajuns acasă, am lăsat mașina în fața ușii, am descărcat ce era de dus în casă, apoi am dus mașina în parcare.

Intrată în casă, m-am luat cu treburile obișnuite ale unei mame, care e și bucătăreasă, și soție… A doua zi de dimineață, când să descui ușa cu cheia mea, ia cheia de unde nu-i. Deși cheile au un loc special, cheia mea nu era acolo. În fine, am descuiat și am încuiat cu cheia de rezervă. Când m-am întors acasă, m-am întrebat unde este cheia mea. Însă, din nou m-am luat cu treburile zilnice și nu m-am mai preocupat de cheie.

A treia zi, când am fost nevoită să descui ușa iar, m-am oprit pentru o secundă să mă gândesc unde este cheia…, dar fără succes. În timpul în care am fost plecată, am tot încercat să-mi amintesc unde am pus-o, dar nu am reușit. Începusem să mă îngrijorez și să-mi fac tot felul de scenarii negative.

Când am intrat în casă a treia zi, descuind cu cheia de rezervă, am închis ochii și m-am rugat: Doamne, te rog, amintește-mi unde am pus cheia.

 Este în geanta neagră, în buzunarul mic din față, pe care ai pus-o în dulap, după ce ai venit de la cumpărături.

Buzunarul mic din față nu îl foloseam de obicei, așa că atunci când am căutat în geantă nu m-am uitat și acolo.

Am lăsat tot și m-am dus la geantă… cheia mea era acolo.

Amintește-ți că Dumnezeu știe TOT. Ce înseamnă „tot”? Da, tot! Roagă-L pe El să îți amintească unde ai pus un lucru, când ai de făcut ceva important: să știi ce să scrii la un test, să ții minte ce ai învățat la întâlnirile Explo și tot așa… fără să mai încerci să faci prin propriile tale puteri.

Provocare: Descoperă care este domeniul vieții tale în care uiți cel mai repede lucruri. Scrie în agenda ta despre el, iar săptămâna aceasta lasă-L pe Dumnezeu să-ți amintească ce ai uitat.

autor: Emima Bucur

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor