MĂNÂNCĂ SĂNĂTOS!

Îngerul Domnului a venit a doua oară, l-a atins și a zis: „Scoală-te și mănâncă, fiindcă drumul pe care-l ai de făcut este prea lung pentru tine.”
1 Împărați 19:7

„Biblia ne spune că trupurile noastre sunt temple ale Duhului Sfânt și că Dumnezeu vrea să locuiască în noi și să fie însoțitorul nostru permanent. Pentru ca Duhul lui Dumnezeu să locuiască în noi, trebuie să-i oferim un loc curat, neîntinat de obiceiuri rele. El vrea să locuiască în noi și să ne vindece de toate bolile noastre. Pentru că mintea noastră este singurul mijloc de comunicare cu Dumnezeu necesar pentru a menține relația cu El, trebuie să ne păstrăm o minte sănătoasă, în stare bună de funcționare. Stilul de viață adoptat afectează în mod pozitiv sau negativ fiecare sistem al organismului. Noi trebuie să învățăm să luăm decizii bune. Doar atunci când, prin putere primită de sus, vom face aceasta, vom putea să menținem o bună relație cu Dumnezeu, izvorul tuturor binecuvântărilor.” (FH)

Din acronimul „NEW START”, astăzi vreau să-ți atrag atenția asupra primei litere — N de la nutriție.

La început, Dumnezeu a creat o mulțime de alimente sănătoase pe care să le consumăm pentru a ne menține sănătatea trupului, dar și a minții. Alege să mănânci sănătos: alimente sănătoase, în cantitatea necesară; ai grijă cum mănânci și orele la care mănânci;

Fă din minutele petrecute la masă un moment de bucurie cu cei dragi și un motiv de mulțumire la adresa lui Dumnezeu.

Provocare: Vorbește cu instructorul de la exploratori, ca la întâlnirea Explo să discutați pe larg legat de alimente și alimentație. Elimină obiceiurile care îți șubrezesc sănătatea.

autor: Emima Bucur

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor