CÂNTĂ SLAVĂ LUI (IV)

Toţi au rămas uimiţi și slăveau pe Dumnezeu; plini de frică ziceau: „Azi am văzut lucruri nemaipomenite.”
Luca 5:26

Pentru ultima oară ne oprim la relatarea biblică: „Vindecarea unui slăbănog.”

Ai fost bolnav vreodată? Dacă da, cum a fost? Ce ai făcut când te-ai vindecat? (Scrie răspunsurile în agenda ta.)

Din păcate, și în zilele noastre vedem multe persoane care suferă fizic din cauza unor boli, dar cuvântul vindecare ne dă speranță. Avem credința că Isus, Dumnezeu, Duhul Sfânt încă Își manifestă dragostea prin a vindeca unele persoane. Ce cuvânt extraordinar — „vindecare”.

După vindecarea slăbănogului, atât el, cât și cei prezenți au început să-L slăvească pe Dumnezeu. Au început să recunoască puterea Lui. Au început să spună și altora ce lucru nemaipomenit au văzut.

Cu siguranță, nu numai pe pământ era bucurie, ci și în cer îngerii cântau și aduceau slavă pentru lucrarea pe care o făcea Isus pe pământ. Ce mare bucurie!

Dar oare cum e în viața ta? Oare Dumnezeu a făcut vreo vindecare și în dreptul tău? Participând la vreo întâlnire Explo, L-ai simțit pe Isus vorbindu-ți și manifestându-Și puterea vindecătoare asupra ta?

Provocare: Notează în agenda ta, pe scurt, un moment în care ai simțit că Dumnezeu a făcut, în mod special, ceva pentru tine și alege un cântec pe care să-l fredonezi în timpul zilei, ca mulțumire la adresa Lui.

autor: Emima Bucur

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor