DESCOTOROSEȘTE-TE DE POVERI!

Cât despre voi, până și perii din cap, toți vă sunt numărați.
Matei 10:30

„Hristos este purtătorul poverilor. Împărtășește-I Domnului toate dorințele, bucuriile, necazurile, grijile și temerile tale. Prin aceasta, El nu va fi prea împovărat și nici nu-L vei putea face să obosească… Inima Lui iubitoare este sensibilă față de suferințele tale și este mișcată de strigătul durerilor tale. Să vii la El cu toate dificultățile care îți tulbură gândurile. Nicio povară nu este prea grea pentru El, deoarece Dumnezeu este susținătorul tuturor lumilor. El conduce toate lucrările Universului. Nimic din ceea ce ar putea tulbura în vreun fel pacea ta nu este prea mărunt pentru a nu fi observat de El. Niciun capitol al experienței tale nu este atât de întunecat și de șters, încât să nu poată fi citit de El și nu există nicio încurcătură pe care El să nu o poată dezlega; nicio nenorocire nu se poate abate chiar și asupra celui mai neînsemnat dintre copiii Săi; nicio teamă nu poate tulbura sufletul; nicio rază de bucurie și nicio rugăciune sinceră nu poate fi rostită de buzele tale, fără ca Tatăl ceresc să nu le observe îndată pe toate… Relația dintre Dumnezeu și un suflet omenesc este atât de distinctă și de plenară, ca și când acela ar fi singurul suflet care există pe întregul pământ, singurul suflet căruia îi este acordată întreaga atenție și purtare de grijă și pentru care El a dăruit viața Preaiubitului Său Fiu.” (CCH)

Provocare: Scrie în agenda ta cele mai mari trei poveri pe care le duci, apoi roagă-te și lasă-le în grija Lui… Un explorator adevărat poartă în ghiozdanul vieții lucrurile cu adevărat importante.

autor: Emima Bucur

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor