LUPTĂ PENTRU CEEA CE CONTEAZĂ CU ADEVĂRAT!

S-au sculat dis-de-dimineață și s-au legat unul cu altul printr-un jurământ.
Geneza 26:31 p.p.

În anul 1999, unui tânăr doritor să exploreze, ca și tine, i-ar fi plăcut să aibă calculator. Pe atunci nu existau laptopuri, tablete sau telefoane performante. Dacă aveai un calculator în casă, erai cineva. Din păcate, unii dintre cei care aveau își pierdeau timpul cu o mulțime de jocuri ce nu le aduceau niciun beneficiu.
Într-o zi tânărul nostru merse la părinții lui ca să îi roage să îi cumpere un calculator. Tatăl, auzind despre cât de mult timp se poate pierde având așa ceva în casă, respinse categoric cererea fiului.
Pentru că ei nu vor, voi munci eu, iar cu banii câștigați îmi voi cumpăra singur, își zise tânărul. Zis și făcut, dimineața mergea la școală, iar după-amiază, la treabă. După luni de muncă în arșița soarelui, strânse suficienți bani. Așa că îl rugă pe fratele lui să îl însoțească în oraș să cumpere mult doritul calculator.
În oraș, au lăsat mașina parcată, iar la întoarcere au constatat că niște hoți cotrobăiseră prin mașină peste tot. Spre surprinderea celor doi frați, banii erau neatinși în locul în care îi puseseră.
— Dacă banii sunt încă aici după acest furt, sunt sigur că trebuie să luăm calculatorul, îi zise tânărul fratelui său.
După ce plătiră și umplură portbagajul mașinii cu acele cutii imense ale calculatorului, ajunși acasă, tatăl, care nu își  schimbase părerea, i-a pus să ducă calculatorul în pod.
Zile la rând, calculatorul a stat în pod, neatins.
— Când tata este la serviciu îl aducem în camera noastră, iar când el se întoarce, îi arătăm lucrurile bune pe care putem să le facem cu ajutorul acestui calculator, își ziseră cei doi.
Cu fața tristă, tatăl privi către cei doi fii când văzu ce au făcut.
— Tată, promit că niciodată nu voi pierde timpul pe calculator, zise tânărul nostru hotărât.

Drag explorator, acum după douăzeci și ceva de ani, tânărul, devenit tată, încă își ține promisiunea. Promite-I lui Dumnezeu azi că anul acesta vei folosi timpul tău doar cu lucruri constructive.

Provocare: Șterge din telefonul, tableta sau laptopul tău orice joc sau aplicație care te face să-ți pierzi timpul.

autor: Emima Bucur

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor