Recunoștință

„…și nu uita nici una din binefacerile Lui! Psalm 103, 2”

Uneori, ne este greu să apreciem efortul părinților de a ne oferi tot ce este mai bun. Deși toate lucrurile par obișnuite, ele presupun totuși interes, timp și bani. Recunoștința ta manifestată din când în când ar fi o dulce recompensă pentru tatăl tău și pentru mama ta. Dar cât de multă recunoștință avem față de Tatăl nostru ceresc pentru lucrurile „obișnuite” de care ne bucurăm în fiecare zi?
 
Unui bărbat în vârstă i s-a făcut rău pe stradă. A fost luat de o ambulanță și dus la spital. I s-a administrat oxigen timp de 24 de ore și i s-a pus o perfuzie.
 
După o vreme, omul și-a revenit. La externare medicul i-a dat o factură de 2000 lei pe care trebuia să o plătească pentru tratamentul acordat. Când a văzut factura, pacientul a oftat. Medicul i-a spus să nu-și facă griji dacă nu poate plăti întreaga suma pentru că putea achita și în rate.
 
Dar bărbatul în vârstă s-a uitat la medic și i-a răspuns: „N-am oftat din cauza sumei de bani pe care trebuie să o achit. Dar m-am gândit că 24 de ore de oxigen mă costă 2000 de lei, pe când Dumnezeu m-a lăsat să respir pe gratis timp de 78 de ani. Și totuși nu I-am mulțumit niciodată pentru aerul pe care l-am respirat. Este o datorie pe care n-aș putea niciodată să o plătesc. ”
 
Nu uita astăzi să-ți amintești de binecuvântările „obișnuite” pe care le primești din partea părinților tăi și din partea Părintelui tău ceresc!

Iuliana Suciu, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video