Graba strică treaba!

„Planurile omului harnic nu duc decât la belșug, dar cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă. ” Proverbe 21:5

Într-o dimineață din vara anului 1945, un bătrân cultivator de legume dintr-un sat japonez și fiul său au pornit la drum spre oraș, cu carul tras de boi, plin de legume, pentru a le vinde. Bătrânul conducea carul încet, spre dezamăgirea fiului care îl îndemna să se grăbească. Însă tatăl îl liniști zicând: „Ușor, fiule! Graba strică treaba!”
 
După vreo două ore, au ajuns într-un sat unde locuiau rudele lor, iar tatăl hotărî să oprească pentru a le saluta. Fiul se opuse, amintindu-i tatălui că drumul spre oraș e lung și ar trebui să se grăbească. Însă, tatăl îl liniști din nou zicând: „Ușor, fiule! Graba strică treaba!”
 
După vizita rudelor, porniră la drum, dar nu trecu mult și întâlniră un om care avea carul împotmolit într-un șanț. Tatăl opri carul și îl ajută pe om, spre supărarea fiului. Era după-amiază, iar ei urcau dealul în spatele căruia se zărea orașul în care trebuia să ajungă, Hiroshima. Deodată, o bubuitură cumplită cutremură tot pământul, în timp ce din spatele dealului se ridica un nor în formă de ciupercă. Când au ajuns în vârful dealului, în valea în care trebuia să se afle orașul, nu mai era decât o ruină.
 
Atunci se aruncase prima bombă atomică din istoria lumii. Fiul începu să plângă și se aruncă în brațele tatălui său, gândindu-se că dacă s-ar fi grăbit, ar fi fost și ei în oraș, în timpul exploziei. Poate că, uneori, când ești grăbit și stresat, îți apar în cale situații neprevăzute.
 
Încrede-te în Dumnezeu și nu uita că El se află la cârma tuturor lucrurilor, iar tot ce îngăduie El are un scop precis în viața ta.

Edisa Lup, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor