Cu Domnul meu!

Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. (1 Petru 5:8)

Ați putea spune: „Acest text se cam potrivește oamenilor mari, adulților, nouă mai puțin…ei trebuie să fie atenți la viața de credință, cum s-o trăiască…noi, exploratorii, acum învățăm…!” Să fie oare adevărat? Diavolul face selecții? Un leu care răcnește este un animal furios și sunetul lui se aude de la mare distanță, ar sfâșia tot ce prinde în cale. Imaginați-vă că cel rău este atât de furios și „răcnește”, țipă, își caută prada. Și te poate întâlni pe tine – singur, fără protecție, fără arme de apărare – te poate sfâșia într-o clipă. Sau te poate întâlni pe tine, de mână cu Marele Protector, Cel care închide gura leilor și care l-a apărat pe Daniel de furia și foametea lor. În aceste condiții, „leul” nu are nicio putere, nu poate nici să te atingă pentru că ești protejat. În umblarea ta zilnică, nu L-ai uitat pe El să îl chemi să te însoțească.

Ai vegheat zilnic și ai făcut ca Scriptura să nu fie doar o altă carte în biblioteca ta. Ai avut grijă ca în momentele tale de seară, să nu te cufunzi în fața unui ecran, ci să fii treaz, pentru a purta o discuție cu Prietenul tău, Isus. Dragă exploratorule, poate azi, în timp ce pleci de acasă, vei întâlni „leul” furios, care răcnește. Arată-i că nu ești singur și fără putere, arată-i cine e cu tine, demonstrează că ai stat treaz în rugă și ai vegheat Cuvântul Sfânt! Înfruntă-l cu putere pentru că tu nu ești singur!

Mogheri Alina, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video